Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ockeloen en Neefjes naar winst in Noordwijk

Zondag 27 november 2022

Offroad - Jasper Ockeloen heeft zijn gravelbenen meegenomen naar het strand, want in de MTB Beachrace van Noordwijk was hij de ongenaakbare winnaar. Ronan van Zandbeek (Invicta), met zijn overwinning in de Derp Bikers beachrace in Egmond aan Zee in vorm, finishte als tweede en nationaal strandkampioen Rick van Breda (Beukers) stapte als derde op het podium.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Eindelijk weer eens een strandoverwinning’’, sprak de 32-jarige Europees Strandkampioen 2016 en 2017 op de ondergrond waar hij een aantal jaren de te kloppen man was zijn geluk uit. ‘’Ik voelde me goed en in het parkoers zaten een paar lastige passages. Ik wist dat ik daar wel goed was. Rick van Breda en nog een jongen reden weg en pakten best veel voorsprong. Ik gokte op de lastige, technische stukken en de meewind om vervolgens daar in de achtervolging te gaan. Ik kwam in een groepje met Ronan van Zandbeek, Tibor Zwaan en Ramses Bekkenk. Wij zijn met de harde wind (kracht 6) in de rug naar de kopgroep gereden. Ik trok vervolgens op de laatste technische passage vol door met een stukje lopen en snel weer op de fiets. Alleen Ronan van Zandbeek kon mee, maar hij maakte een halve val waardoor ik hem kon inhalen. Ik had vertrouwen dat ik Ronan op het technische loopstukje nabij de finish kon hebben’’, aldus analyseerde de inwoner van Amstelveen zijn overwinning.

Van gravel naar het strand

Jasper Ockeloen kijkt met een goed gevoel terug op het aan populariteit winnende gravelbiken. Zo won de geboren Dordtenaar onder meer WB-wedstrijden in het Belgische Houffalize en in Halmstad (Zweden), de Veldslag om Norg, een wedstrijd in de Gravel Locos-serie in Bentonville (Texas) over 250 kilometer en Bartje 200 in Drenthe. ‘’Ik heb een prima gravelseizoen achter de rug, maar het WK-gravel in Italië (Vincenza, DR) is niet geworden waarop ik had gehoopt, want mijn stuur brak al snel in de race waardoor het einde verhaal was.’’ De biker van Sockeloen, de succesvolle onderneming van Ockeloen in wielersokken, was met een gematigd gevoel het strandseizoen ingegaan. ‘’Ik was aanvankelijk niet zo met het strand bezig omdat ik vrij lang ben doorgegaan met gravelraces. Dus was ik rustig begonnen, maar het was heel fijn te voelen dat de benen nog steeds goed zijn. Ik krijg met de overwinning in Noordwijk natuurlijk wel moraal van’’, kijkt Jasper Ockeloen nu al uit naar het EK-Strandrace op zondag 11 december in het Franse Duinkerke.

Tessa Neefjes op herhaling

Tessa Neefjes uit Wervershoof behaalde in de MTB Beachrace van Noordwijk evenals vorig jaar de overwinning bij de vrouwen. De renster van Giant-Liv Benelux Off-Road Team bleek oppermachtig. Eva Buurman (Liv Racing Xstra) finishte als tweede en Rozanne Slik (KMC) completeerde het podium. ''Het was een zware wedstrijd door de wind. En het was vrij fris door de kou en de regen. Op het einde kon ik niet meer schakelen met mijn koude handen. Het was een mooie wedstrijd, al waren de technische passages - waar ik juist het best in ben - niet al te lastig. Alleen rijden met de wind was niet te doen, in de finale kwamen we met vier vooruit. In de opgang van het strand kon ik het verschil maken'' zegt Neefjes in een bericht van haar team.

Uitslag MTB Beachrace Noordwijk voor mannen: 1. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 2. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 3. Rick van Breda (’t Zand), 4. Roy Beukers (Petten), 5. Tijl Pauwels (Meer B.), 6. Raphael Mouton (Petten), 7. Stijn Appel (Spanbroek), 8. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 9. Ramses Bekkenk (Alkmaar), 10. Jesper Smorenburg (Noordwijkerhout). Vrouwen: 1. Tessa Neefjes (Wervershoof), 2. Eva Buurman (Wervershoof), 3. Rozanne Slik (Bergen N-H), 4. Alieke Hoogenboom (Roelofarendsveen), 5. Romana Carfora (Akersloot).  

Foto: KMC Team 

 

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl