Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zesdaagse van Rotterdam voor Havik-Terpstra

Zondag 11 december 2022

Track - Yoeri Havik en Niki Terpstra hebben de Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. In de afsluitende koppelkoers namen ze een ronde op de concurrentie.

De Wielerscheurkalender 2023 al in huis?

Vincent Hoppezak werd derde samen met Elia Viviani. 

Voor Niki Terpstra was het een emotioneel afscheid. ''Ik heb hier altijd gereden om te winnen en dat wilde ik dit keer ook. Het is heel mooi dat ik zo mijn loopbaan kan afsluiten. We wilden een ronde nemen om zeker et zijn van de winst. Het niet op de punten laten aankomen. Met de steun van Yoeri is het gelukt. Nu is het tijd voor een periode zonder stress.''

Yoeri Havik glunderde ook van oor tot oor. ''Het was heel bijzonder om hier af te sluiten met Niki. Aan de ene kant een geweldige eer om aan zijn zijde te rijden bij zijn afscheid. Maar ik ga hem ook missen. Vooral hier. Ook als we niet samen reden, lagen we in het hotel vaak bij elkaar op de kamer. Dat wilde Niki dan liever dan bij een Fransman aan wie hij toevallig gekoppeld was. Zolang ik fiets, was Niki er. Op TV als ik de Ronde van Vlaanderen keek, maar ook dichtbij als ik een goede training wilde doen. Ik was er misschien nog wel emotioneler onder dan hem dit laatste weekend.''

Harrie Lavreysen heeft de GPN/Provato Sprint Cup gewonnen, nadat hij op de vierde avond al het baanrecord in Rotterdam Ahoy had aangescherpt naar 9,733 seconden. De wereld- en olympisch kampioen haalde gedurende de week 101 punten, 8 meer dan Jeffrey Hoogland.

Troost Women Derny Cup

Op de laatste dag kwamen ook de vrouwen weer in actie. Babette van der Wolf reed achter gangmaker Jos Pronk naar de overwinning. Yuli van der Molen eindigde achter Ron Zijlaard op de tweede plaats. Tessa Dijksman werd derde.

 

 

Foto: © CyclingOnline.nlEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl