Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tudor heeft drie Nederlanders aan boord

Maandag 12 december 2022

Nieuws - Het Tudor Pro Cycling Team van Fabian Cancellara heeft drie landgenoten in de gelederen. De ploeg is in 2023 voor het eerst op dit niveau actief.

Arvid de Kleijn(28) heeft van de drie de langste staat van dienst. Als renner van Riwal, Rally en Human Powered Health reed hij ook de afgelopen drie seizoenen op pro niveau Hij heeft onder meer de Druivenkoers, de Sluitingskoers Putte0Kapellen en een rit in de Presidential Tour of Turkey op zijn naam staan.

Maikel Zijlaard (23) werd in 2018 prof bij Hagens Berman als eerstejaars belofte en reed ook het seizoen daarna bij deze formatie. Na twee seizoenen bij SEG wist hij voor VolkerWessels dit jaar de Dorpenomloop Rucphen en Olympia's Tour te winnen.

Rick Pluimers (22) komt over van het Jumbo-Visma Development Team. Al vroeg in het seizoen werd hem verteld dat er geen mogelijkheden naar de gelijknamige profploeg door te stromen. Vorig jaar werd Pluimers tweede in Luik-Bastenaken-Luik, dit jaar won hij de Eurode Omloop in de Schwalbe Topcompetitie.

Pluimers zegt in een reactie: ''De stap naar het pro continentale niveau – wat in de praktijk niet altijd veel verschilt van de WorldTour – is misschien op dit moment de beste keuze voor mij. Het pas beter in mijn ontwikkeling als renner. De ploeg staat natuurlijk al, als continentaal team, en de werkwijze van het team sprak me ook aan.'' Later volgt een meer uitgebreid interview met de renner uit Enter.

Foto: © Sportfoto Maikel Zijlaard won in 2022 Olympia's Tour.Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl