Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jeroen Wielaert: 'Utrecht, de Bank en de Bond'

Woensdag 13 maart 2013

Blog - Utrecht leert in tijden van crisis steeds beter zijn ware vrienden kennen. Eerst keerde Rabobank de stad de rug toe door zich terug te trekken als één van de sponsors voor de Start van de Tour de France onder de Dom. Namens de KNWU sprak Marcel Wintels eerder al zijn twijfels uit en die worden nu bevestigd door bondsdirecteur Huib Kloosterhuis. Komen burgemeester Aleid Wolfsen en de stedelijke organisatie daarmee in grote nood? Integendeel. Bank en bond geven de verkeerde signalen af. Utrecht is bepaald niet van ze afhankelijk. Anders zit het tussen die twee zelf. Rabobank en KNWU zijn nog steeds partners in het opleidingstraject voor jonge renners.

Verbeterde relatie met Tourdirectie
Het is heel duidelijk: de dopingbekentenissen en het economisch klimaat zijn niet gunstig voor de kandidatuur van Utrecht. Zeker is dat de relatie met de Tourdirectie dwars tegen deze teneur in alleen maar is verbeterd. Wolfsen steunt Christian Prudhomme in het streven naar zuivering van de sport, met het besef dat de problematiek hardnekkig is. Prudhomme waarderen de vasthoudendheid van de stad. Ze zijn enthousiast over de dynamiek van de stadsvernieuwing, de enorme hoeveelheid fietsen en vooral over de energie van de jeugd die ze overal proeven. Het blijft toch ten eerste een studentenstad.

Tour juist goed in crisistijd
Binnen de Domstedelijke politiek heerst ook de overtuiging dat de komst van de Tour júist in crisistijd enorme verdienmogelijkheden biedt. Economisch, cultureel, promotioneel. Nu nog staat de stad in Lonely Planet op de Internationale Toptien van Verborgen Parels. Met de komst van de Tour zal dat volkomen veranderen. Dat blijft een verheugend perspectief. Het is sneu dat bank en bond daar het zicht op blijken te zijn kwijt geraakt, blind als ze zijn geworden door hun eigen problematiek.Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl