Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Fokker hoofdsponsor Slag om Woensdrecht

Vrijdag 16 december 2022

Elite men - Fokker Services en Aviolanda Aerospace zijn de hoofdsponsors en naamgevers van de nieuwe wielerklassieker “De Slag om Woensdrecht”. De naam van de koers zal de “Fokker Slag om Woensdrecht” gaan dragen.

Met het binnenhalen van vliegtuigbouwers Fokker Services en Aviolanda Aerospace haalt de organisatie van de nieuwe klassieker in Woensdrecht een grote naam uit de regio binnen. ,,Als organisatie zijn we erg blij met dit oer-Woensdrechtse bedrijf als belangrijke partner. CEO van Fokker Services Roland van Dijk en directeur van Aviolanda Aerospace Sander Heijmans zijn beiden graag bereid om deze grote wedstrijd te adopteren als naamsponsor en partner", laat organisator Niels van Elzakker weten.

“Fokker Slag om Woensdrecht” is een nieuwe klassieker welke volgend jaar deel zal uit maken van de Schwalbe Topcompetitie. Naast de “Slag”  zullen er nog 5 klassiekers deelnemen aan deze competitie: Omloop van de Braakman, Ton Dolmans Trofee,  Omloop der Kempen, Omloop van Valkenswaard en  de Eurode Omloop. De organisatie is in handen van de Stichting “Vrienden van de Koers”. Naast de succesvolle 5 daagse Wielerevents in de Wielergemeente Woensdrecht blijkt de klassieker een welkome aanvulling voor de regio. De klassieker over een afstand van 168 kilometers zal plaatsvinden op 30 april 2023 met de finish op de Scheldeweg in Hoogerheide. De belangstelling van de landelijke en internationale teams is groot. Naast de wedstrijd voor elite-beloften zal in de ochtend een junioren klassieker verreden worden over een afstand van 120 kilometers. Scherprechters voor de klassieker zijn  de 1,8 kilometer lange kasseistrook in de Hogerwaardpolder en de kasseienstrook in de Bossestraat. De renners zullen hier strijden voor het kasseienklassement. Daarnaast zal de wind langs de dijken in Ossendrecht vrij spel hebben.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl