Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ek Baan dag 3: Lavreysen snel , Eefting zilver

Vrijdag 10 februari 2023

Track - Harrie Lavreysen was op de derde dag van het EK Baan de snelste in de sprintkwalificatie. Roy Eefting won het zilver op de scratch.

De wereldkampioen en olympisch kampioen op de sprint liet een tijd van 9,3 noteren.

Jeffrey Hoogland werd achtste. In de ronde die daarop volgde wist hij eenvoudig door te stoten tot de achtste finale. Lavreysen hoefde als tijdsnelste niet in actie te komen in de zestiende finale en gaat automatisch een ronde verder. Lavreysen wist zich vervolgens ten koste van een Tsjechische tegenstander eenvoudig te plaatsen voor de kwartfinale. Ook Hoogland ging door naar de laatste acht. Daar troffen de twee elkaar en Lavreysen bleek de sterkste.

Op zaterdag worden de sprintmedailles verdeeld.

Roy Eefting zorgde opnieuw voor medaillesucces voor Nederland door tweede te worden op de scratch achter de Brit Wood ''Ik heb een wedstrijd lang van voren gereden. Ik was helemaal klaar voor de sprint, maar die Wood timede het goed en was gewoon heel sterk.Daarmee was zilver het hoogst haalbare voor me.''

In het omnium startte Maike van der Duin met een tweede plek achter Katie Archibald op de scratch. Na een vijfde plek op de temporace en de afvalkoers is de Drentse startte Van der Duin als u derde aan de afsluitende puntenkoers. Uiteindelijk werd ze vijfde.

Brian Megens werd elfde op de individuele achtervolging.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl