Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Sintmaartensdijk en Beuling winnen Brussel-Opwijk

Zondag 26 februari 2023

Nieuws - Roel van Sintmaartensdijk en Femke Beuling tekenden voor een dubbele Nederlandse zege in Brussel-Opwijk.

In de wedstrijd voor de Womens Cycling Series wist oud-schaatster Femke Beuling van De Kannibaal de winst te krijgen. Ze kreeg Julie Stockman en Noa Jansen (JEGG-DJR) mee op het podium.

Bij de mannen (U23) won Roel van Sintmaartensdijk, nu rijdend voor het beloftenteam van Intermarche. Vorig jaar won hij onder meer de Schwalbe Topcompetitie voor VolkerWessels.

De Zuidlander uit de opleidingsploeg van Intermarche, Circus-ReUz-Technord, versloeg in de massasprint van de 162 kilometer lange wielerklassieker achtereenvolgens zijn ploeggenoot Axel Huens en Tijl De Decker (Lotto-Dstny DT). De koplopers Warre Vangheluwe (Soudal-Quick Step Devo Team), Michiel Nuytten (EFC-L&R-Van Mossel), Jelle Harteel (Lotto-Dstny DT), Jelle Vermoote (Circus-ReUz-Technord), Robbe De Weert (Urbano-Vulsteke CT), Jelte Krijnsen (Jegg-DJR Academy) en Mats Omloop (Mini Discar Cycling Team) werden een kilometer voor de streep bijgehaald door het jagende peloton.

Roel van Sintmaartensdijk bleek de rapste benen te hebben. ‘’Ik zou in de lead-out in principe de laatste man zijn voor Axel Huens, die tweede is geworden. Het plan was dat we als tweede en derde uit de laatste bocht zouden komen en ik de sprint zou inzetten. Maar ik had nog zoveel power dat Axel niet over mij heen kon komen’’, analyseerde Roel van Sintmaartensdijk zijn overwinning van de laatste kilometer. ‘’We zaten overigens toch goed in de race, want wij hadden in een kopgroep van vijf man met Jelle Vermoote een mannetje mee. DSM, Quickstep en Bingoal ontbraken en zij hebben het gat moeten dichtrijden. Het liep in de plaatselijke ronden perfect, de communicatie tussen Jelle Vermoote, Axel Huens en Dylan Vandenstorme was super goed en als je het dan zo kan afmaken zegt dat genoeg over de vorm waarin ik verkeer.’’

Roel van Sintmaartensdijk kwam met een prima gevoel uit de Ronde van de Algarve. ‘’De leiding (performance-manager Aike Visbeek en trainer Christophe Prémont, DR) heeft tijdens de winter een supermooi plan opgezet, maar om zo vroeg al in het jaar de ‘nul’ van de tabel af te hebben daar kon ik alleen maar van dromen. We zouden in de Algarve de puntjes op de i zetten. Het was voor mij een supermooie kans om met de WorldTour-ploeg in zo’n grote wedstrijd ervaring te mogen opdoen. Dat was ook het plan van Aike Visbeek en mijn trainer.’’ De 21-jarige Zuid-Hollander zal naast Gent-Wevelgem U23 (24 maart) met de WorldTour-ploeg uitkomen in de GP Claude Criquielion (4 maart), de Omloop van Drenthe (12 maart), Nokere-Koerse (15 maart), GP Grand Prix de Denain (16 maart) en de Volta Limburg (1 april).

Brussel-Opwijk was de eerste wedstrijd van de U23 Road Series. De volgende wedstrijd is de Wim Hendriks Trofee op 25 maart. 

1.  Femke Beuling (Kannibaal), 2. Julie Stockman (DD-Isorex), 3. Noa Jansen (JEGG-DJR Academy),4. Dina Scavone (Carbonbiek), Brabara Sniezynska (KOM Pack), 6. Dorka Jordan (Grouwels-Watersley), 7. Luca de Langhe (Keukens Redant), 8. Marit Cent (AWV De Zwaluwen), 9. Sara Maes (DD-Isorex), 10. Rosan Koper (WV De Amstel)

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl