Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veenendaal-Veenendaal op compact parcours

Zaterdag 18 maart 2023

Nieuws - De 36e editie van de Veenendaal-Veenendaal Classic wordt een compacte koers. ''Waar veiligheid voorop staat,” aldus koersdirecteur Bart Voskamp.

Safety Manager Sjoerd van Stokkum vult aan: “Het parcours bestaat uit vijf rondes, die volledig worden uitgezet tussen Veenendaal, Wageningen en Rhenen, met zo min mogelijk moeilijke verkeerssituaties en bochten. Zo is het parcours beter te beveiligen voor de politie en motorbegeleiders. Ook hebben we de feedback van omwonenden zo goed als het kan meegenomen bij het ontwerp van het parcours. Bovendien proberen we wegen zo weinig mogelijk volledig af te sluiten. Tegelijkertijd vindt het publiek het leuk om het peloton meerdere keren voorbij te zien komen. Kenmerkende punten op het parcours zijn de Grebbeberg en het Paardenveld in Rhenen en de Rijndijk bij Wageningen.”

Vijf rondes 

Veenendaal-Veenendaal wordt op vrijdag 19 (vrouwen) en zaterdag 20 mei 2023 (mannen) verreden. De start is traditiegetrouw in het centrum van Veenendaal. Dan zetten de renners koers door het zogenoemde Binnenveld, een gebied met weilanden, naar Wageningen. Via de meestal winderige Rijndijk komt het peloton bij de beklimming van de steile Grebbeberg en in de stad Rhenen bij de beruchte helling Paardenveld. Via het dorp Achterberg rijden de renners weer terug naar de bebouwde kom van Veenendaal. “Een ronde is ruim 35 km lang, we rijden vijf ronden, dus onze koers is dit jaar ruim 175 km,” aldus Sjoerd van Stokkum.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl