Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielerweekend Omloop der Kempen krijgt nieuwe hoofdsponsor

Dinsdag 04 april 2023

Nieuws - Volgende maand staat het ASML Wielerweekend Omloop der Kempen weer voor de deur. Op  zaterdag 20 en zondag 21 mei staan Veldhoven en de Kempen regio weer volledig in het teken van  wielrennen.

Met hightechbedrijf ASML als nieuwe naamsponsor van het wielerweekend wordt er door de organisatie nog meer energie gestopt in de top- en breedtesport.

Op zaterdag wordt om 16u00 het startschot gegeven van de 26e ZLM Omloop der Kempen Ladies. Met het vertrek van de internationale vrouwenklassieker begint het ASML Wielerweekend Omloop der Kempen. 

Tijdens de wedstrijd van de vrouwen wordt er op het plaatselijke parcours in Veldhoven een wedstrijd  gereden door de junioren-mannen. Rond half zeven s’ avonds is het internationale vrouwenpeloton weer terug van hun route over de kasseien van De Kempen.  

Zondag 21 mei wordt het wielerfeest vroeg in de ochtend hervat. Vanaf de Plaatste in Veldhoven Dorp vertrekken de honderden toerfietsers voor de Toertocht van de Omloop der Kempen. De recreanten hebben de keuze tussen een tocht van 65 of 125 kilometer door De Kempen. Om 12u00 gaan de mannen van start in de 74e SIMAC Omloop der Kempen. De, met 74 edities, oudste wielerklassieker van Nederland is onderdeel van de Nationale Topcompetitie en de grote Nederlandse Talentenploegen zullen hier aan de start verschijnen.

Wanneer de mannenklassieker onderweg is in De Kempen, zal op het plaatselijke parcours in Velhoven ruimte zijn voor de jeugd en nieuwelingen om hun wedstrijden te rijden. Later op de middag zijn de mannen weer terug voor hun finalerondes met om 16u15 de verwachte finish in de Dorpstraat in Veldhoven. 

ASML

Vanaf heden heet het internationale wielerweekend in Veldhoven “ASML Wielerweekend Omloop der Kempen”. De organisatie van het wielerweekend met twee topsport klassiekers, verschillende jeugdwedstrijden en een toertocht, heeft ASML aan zich weten te binden. Naast een sponsor wordt ASML ook maatschappelijk partner en gaan zij zich samen met de organisatie inzetten voor de gemeenschap van Veldhoven en De Kempen. Een onderdeel van de samenwerking is daarom om activiteiten te organiseren voor gezinnen die het moeilijk hebben in de regio. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de  behoeftes binnen de gemeenschap en aan de hand daarvan worden de plannen uitgewerkt

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl