Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Limburg investeert in de wielersport

Donderdag 14 november 2013

Nieuws - Dertien Limburgse wielergemeenten en de Provincie investeren samen € 52.000,-- per jaar in een wielerfonds. Hiermee wordt onder andere een bijdrage geleverd aan het opleiden van wielertalenten en om Limburgers aan te sporen meer te gaan fietsen.  

Deelnemende gemeenten zijn Sittard-Geleen, Eijsden-Margraten, Nuth, Valkenburg, Beek, Vaals, Stein, Heerlen, Landgraaf, Gulpen-Wittem, Maastricht, Beesel en Echt-Susteren. De gemeenten spreken al langer met elkaar om het wielrennen in Limburg te ondersteunen. In juni van dit jaar hebben de Limburgse wielergemeenten hun ambities geformuleerd. De Provincie Limburg steunt deze ambities vanuit de wetenschap dat de wielersport door de provincie tot speerpuntsport is benoemd. Deze initiatieven sluiten prima aan bij het Limburgs Wielerplan waar al uitgebreide mogelijkheden zijn voor de Limburgse Wielersport. De WielerFederatie Limburg (WFL) gaat het fonds beheren.

 “Het mooie glooiende Limburgse heuvellandschap is de A-locatie voor het wielrennen in Nederland. Als je in Nederland aan wielrennen denkt, dan denk je aan Limburg. Juist daarom is de wielersport een van de belangrijke speerpuntsporten van het provinciale sportbeleid”, zegt sportgedeputeerde Noël Lebens. “Maar niet alleen de topsportevenementen zijn belangrijk voor deze sport in Limburg. Dit gaat verder.” Met dit fonds ondersteunt de regio ook verenigingen zodat meer jongeren de wielersport gaan beoefenen en dat talentvolle wielrenners extra ondersteund worden om uit te kunnen groeien tot heuse toprenners. De gemeenten streven onder andere naar een versteviging van de talentontwikkeling en spreiding van routes en een wielerkalender via het coördinatiepunt wielerevenementen. Voor 2014 staan ook het financieel ondersteunen van wielerverenigingen met een jeugdafdeling en het bevorderen van sportstimulering binnen de aangesloten gemeenten op de agenda.

Herkenbaar logo

Ook voor de gemeenten zijn er voordelen. Zo komen zij in aanmerking voor Provinciale subsidie bij grote wielerevenementen en mogen zij de term wielergemeente en een herkenbaar logo voeren. Ook kunnen de gemeenten jaarlijks een bedrag vanuit het Wielerfonds beschikbaar stellen aan sportstimuleringsactiviteiten binnen hun gemeentegrenzen.

 

 

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl