Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belgen heersen weer in Omloop Zevenheuvelen

Zondag 09 juli 2023

Nieuws - Jasper Dejaegher heeft de Omloop der Zevenheuvelen gewonnen. In de slotronde schudde hij Warre Vangheluwe (tweede) en Victor Vercouillie (derde) af, waarmee hij lang van voren bleef.

Huub Artz van Metec-Solarwatt blijft leiden, hij probeerde diverse malen de sprong naar voren te maken. ''Met die hitte was  het een lastige wedstrijd over een moeilijk parcours. Je benen moeten heel  goed zijn om hier voor de winst mee te doen. Ik denk dat ik uiteindelijk een  goede wedstrijd rijd, maar tactisch had het wel beter  gekund. Misschien wilde ik wel iets te graag'' concludeerde hij na afloop. ''Tot nu toe is het goed verlopen, ik zou  graag een trui in de wacht slepen. Mijn positie in het klassement blijft wel goed, daar had ik een flinke marge opgebouwd. Natuurlijk zou het mooi zijn als ik dit klassement kan winnen.'' 

Dat wil ook Dejagher, zo vertelde de renner van Circus ''Er komen nog mooie wedstrijden aan. We hadden een goede samenwerking voorin en gelukkig kon ik het afmaken. De wedstrijd lag me, het was een lastige koers. Ik heb mezelf kunnen verrassen in verschillende klimkoersen de voorbije weken, met ereplaatsen in de GP Color Code en in Herbeumont. Vandaag heb ik mezelf opnieuw op dergelijk parcours kunnen onderscheiden door van in de beginfase met twee andere renners te ontsnappen. In de finale rekende ik op mijn sprint, maar toen ik op 1 kilometer van de streep twijfel zag bij mijn concurrenten ben ik ten aanval getrokken. Op de steile klim in de laatste 500 meter heb ik mijn voorsprong tot 11 seconden kunnen uitbouwen om mijn zesde zege van het seizoen te behalen.”

 

Foto: © CyclingOnline.nlEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl