Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jasper Dejaegher eindwinnaar van de U23 Road Series

Zondag 10 september 2023

Nieuws - Circus-ReUz-Technord pakte aan het eind van de Grote Prijs van Honnelles, de tiende en laatste manche van de U23 Road Series, alle prijzen. Huub Artz van Metec-Solarwatt werd in extremis van de troon gestoten. 

Jasper Dejaegher is er namelijk tijdens de wedstrijd al in geslaagd om zijn achterstand van twee punten in het individuele klassement weg te werken, waardoor hij naast de groene knelpunten trui aan de finish ook de gele trui kon veroveren.

Zijn 19-jarige ploeggenoot Victor Hannes is één van de zes renners van Circus-ReUz-Technord die bij de beste twintig in het eindklassement eindigden en winnaar van de witte jongerentrui. 

Het is een bekroning voor het team onder leiding van Kévin Van Melsen, dat op het podium van zeven van de tien manches eindigde en er daarvan vier wist te winnen.

 Jasper Dejaegher  vertelde: “Onze tactiek was om vanaf de eerste tussensprint de volle buit te proberen behalen, omdat deze punten zowel voor de groene trui als de strijd voor de eindwinst meetelden. Van bij de start hebben mijn ploeggenoten de talrijke aanvallen in het peloton geneutraliseerd. Victor Hannes en Francesco Busatto hebben me daarna op een perfecte manier richting de tussensprint geloodst, waardoor ik twee punten kon inlopen op Huub Artz en ik op gelijke hoogte met hem aan de leiding van het klassement voor de gele trui kon komen. Artz heeft me met verschillende aanvallen bestookt, maar we bleven de hele wedstrijd attent en filterden de ontsnappingspogingen richting de volgende tussensprints. Met het hele team wisten we dat we nog één voorwaarde moesten vervullen om de eindwinst te veroveren: voor Artz eindigen in de eindsprint. Opnieuw kon ik op een perfecte lead out van Obie Vidts en Francesco Busatto rekenen om onze droom waar te maken. Het team won alle truien, het is een mooie beloning voor onze groep. De sfeer binnen ons kamp was euforisch na de koers, beter hadden we niet kunnen dromen.”

Foto: © CyclingOnline.nl Jasper Dejaegher won ook de Omloop der ZevenheuvelenEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl