Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Flanders Classics neemt Amstel Gold Race over

Donderdag 21 september 2023

Nieuws - Nederlands grootste wielerklassieker, de Amstel Gold Race, krijgt per 2025 een nieuwe organisator. Flanders Classics, bepaald geen onbekende in de wielerwereld, neemt dan het stokje over van koersdirecteur en organisator Leo van Vliet.

Komende edities blijft Van Vliet nog koersdirecteur van de Amstel Gold Race en zal tegelijkertijd nauw optrekken met Flanders Classics voor een soepele overdracht. In 2026 zwaait Leo van Vliet na dertig jaar trouwe dienst af, een mijlpaal in de Nederlandse wielergeschiedenis. Voor Leontien van Moorsel verandert er niets, zij blijft koersdirecteur van de vrouweneditie van de Amstel Gold Race.

Met Flanders Classics wil Stichting Amstel Gold Race de koers verder uitbouwen. Els Dijkhuizen, Marketing Directeur HEINEKEN Nederland, moederbedrijf van Amstel dat eigenaar is van de Amstel Gold Race: “Flanders Classics heeft een enorme staat van dienst in het wielergekke België en weet als geen ander het tempo aan te geven in de snel evoluerende sportwereld. Het is een vooruitstrevende partij die constant in ontwikkeling is op het gebied van innovatie, duurzaamheid en inclusiviteit. Samen met hen kunnen we de geliefde Amstel Gold Race verder vorm geven voor zowel de profs als de toerrijders en het wielerfeest voor fans”.

Zeg je Amstel Gold Race, dan zeg je Leo van Vliet. Velen kennen hem nog als een wielrenner van weleer maar voor de meesten is hij toch hét gezicht van de Amstel Gold Race. In 1996 nam hij de rol over van toenmalig koersdirecteur, tevens oprichter, Herman Krott (‘Mister Amstel Gold Race’) en werd toen verantwoordelijk voor het parcours, het rennersveld en de volledige organisatie. Van Vliet en de Limburgse klassieker zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “We zijn zeer verguld dat Leo de komende drie edities nog bij ons blijft om de lijnen uit te zetten zoals we dat al bijna drie decennia van hem gewend zijn”. Samen trekken we met Flanders Classics op om de Amstel Gold Race naar een nóg hoger niveau te brengen”, aldus Dijkhuizen.

Leo van Vliet: “toen ik de rol van Herman overnam had hij maar liefst dertig edities van de Amstel Gold Race georganiseerd. Dat aantal nader ik nu ook; 2026 lijkt mij dan ook een prachtig moment om te stoppen, dan heb ik er net als Krott ook dertig op mijn naam staan. Ik ben ongelofelijk trots op de ontwikkeling die we in die drie decennia hebben gerealiseerd. Denk aan het verleggen van de start naar Maastricht, de finish naar Valkenburg, de wijzigingen van het parcours en de uitbreiding met een vrouwen editie. Ook het toevoegen van de toerversie op de zaterdag voor de wedstrijd was een schot in de roos”.

“In al die jaren is het organiseren van een wielerkoers gecompliceerder geworden. Flanders Classics heeft zich bewezen als kwalitatief hoogwaardige organisator. Minstens zo belangrijk is dat zij dezelfde passie voor wielrennen hebben. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat ik met een gerust hart mijn geliefde Amstel Gold Race aan hen overdraag. Maar ik ben nog niet weg hoor, komende edities trekken we gezamenlijk op en zorgen we voor een soepele overdracht”.

Foto's: SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl