Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Fransen naar relaygoud, Nederland vierde

Donderdag 21 september 2023

Nieuws - Frankrijk is winnaar geworden van het EK Team Relay. De drie vrouwen bogen een achterstand naar een voorsprong om. De Italianen reden naar zilver, de Duitsers naar brons. Nederland werd vierde.

’Ons doel was een medaille en die hebben we net niet gehaald en dat was jammer’’, stelde Koos Moerenhout. ‘’Aan de andere kant wat ik van de mannen heb gezien reden zij technisch op een goed niveau. Als ik de tussentijden terugzie, misschien de mindere start. Of we dat anders hadden moeten doen weet ik niet. Het punt is, je moet de race altijd indelen, maar dat kan ook een gevoel zijn of dat daadwerkelijk zo is. Ik vond dat het er gelijk goed uitzag. Het was een minitijdrit, de één moet er even inkomen, de ander heeft het ritme gelijk te pakken. We hadden even wat moeite met het nemen van de rotondes. Maar verder liep het technisch heel goed en zat het tempo er gewoon goed in. Dat blijkt ook wel, want je valt met één seconde net van het podium. Dat wil zeggen dat we niet zijn weggereden, maar een fractie tekortkomen. Volgens mij hebben Jos van Emden, Daan Hoole en Sjoerd Bax er alles uitgehaald wat erin zat. En dat leek er bij de vrouwen ook zo op. Ik kan alleen over de mannen oordelen omdat ik die alleen heb gevolgd. Kijk, je hebt toch te maken met een gelegenheidsformatie, die eigenlijk voor de eerste keer heeft samen gereden. Het liep technisch goed en het zat op een hoog niveau en de snelheid zat er goed in. Alleen net niet rap genoeg voor een podiumplek’’, aldus Koos Moerenhout.

Riejanne Markus meende dat zij met het team een goede tijdrit had gereden. ‘’We hebben een hele steady rit neergezet, mogen blij zijn hoe het ging, en ik denk dat we nergens iets hebben laten liggen. Dus mogen we tevreden zijn. Het was alleen jammer dat het met één seconde verschil geen podiumplek is geworden. Als we wat langer met z’n drieën hadden gereden, hadden we misschien een topdag gehad’’, besloot Riejanne Markus.

Bij de Fransen was de stemming bijzonder uitgelaten, Audrey Cordon Ragot was één van de vrouwen die zorgde voor het succes. ''Natuurlijk zijn we blij, maar ik denk dat de tweede plek op het WK voor ons als een grotere verrassing kwam. Die prestatie gaf ons ook vertrouwen. Ik denk dat het geheim van ons succes is dat we rijden met coureurs die aan elkaar gewaagd zijn, dit is echt een collectieve prestatie. Maar dit is ook de beloning voor het werk van de Franse bond, waar men dit onderdeel vanaf de start in 2019 heel serieus heeft genomen. Ik baalde woensdag enorm dat ik toen net naast het podium eindigde, maar dat is nu vergeten. Morgen ben ik jarig en het eerste dat ik dan zie is die mooie trui met de medaille. Dat maakt alles goed.''

1. Frankrijk (Bruno Armirail, Remi Cavagna, Benjamin Thomas, Audrey Crodon Ragot, Cedrine Kerbaol en Juliette Labous), 44.23, 2. Italie 0.05, 3. Duitsladn 0.23, 4. Nederland 0.25, 5. Polen 0.40, 6. Zwitserland 0.57, 7. Belgie 3.46, 8. Oekraine 4.35

Foto's: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl