Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma stalt talentvolle junioren bij Jonge Renner

Vrijdag 20 oktober 2023

Nieuws - Jumbo-Visma - of de opvolger daarvan in 2024 - gaat een samenwerking aan met De Jonge Renner om daar enkele junioren onder te brengen die dan later door kunnen stromen naar de opleidingsformatie voor beloften.

De Brabantse vereniging - met de WorldTour-formatie verbonden via ploegleider Arthur van Dongen - zet zich daarom vanaf komend jaar meer in voor de junioren en richt zich minder op de elite/beloften. Bij dat laatste team vertrekken ploegleiders Jo Bouwens en Sjoerd Koster.

Jumbo-Visma voorganger Rabobank had ooit wel een eigen juniorenploeg. Maar nu wordt voor een andere structuur gekozen.

Met CyclingClassNL zet Team Jumbo-Visma samen met de KNWU en NOC*NSF al de schouders onder een project om jonge, talentvolle renners beter te begeleiden. Dat project zal blijven bestaan. Een aantal renners uit CyclingClassNL zal dankzij de samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en JEGG-De Jonge Renner Academy nu ook een internationaal wedstrijdprogramma op maat aangeboden krijgen. Daarnaast zullen enkele renners uit andere Europese landen onderdeel van het juniorenteam gaan uitmaken. "Wij leveren kennis, materiaal en een netwerk, JEGG-De Jonge Renner Academy een bestaande structuur vol ervaring en een internationaal wedstrijdprogramma. Door op deze manier onze voelsprieten uit te steken in het juniorenpeloton, kunnen we uiteindelijk betere beslissingen nemen over renners die we in ons Development of WorldTour-team willen opnemen." 

Foto: © Sportfoto

 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl