Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Club24 maakt genomineerden Limburgs 2023 renner bekend

Dinsdag 24 oktober 2023

National - De Club24, bestaande uit oud-renners en wielerprominenten, heeft de genomineerden voor de Limburgse wielerprijzen 2023 bekend gemaakt.

In de categorie Limburgse renner van het Jaar zijn Mike Teunissen, Wout Poels en Stijn Daemen genomineerd. In de categorie Limburgse renster van het Jaar komt de winnares voort uit het drietal Quinty Schoens, Scarlett Souren en Sophie von Berswordt. Freek Bouten, Camiel Klignet en Max Rijvers zijn genomineerd in de categorie renner/renster van de Toekomst. De winnaars, die door de Club24 worden gekozen, zullen tijdens het Limburgs Wielergala op 20 november bekend worden gemaakt. Deze besloten avond wordt in samenwerking met Limburg Cycling georganiseerd en zal dit jaar plaatsvinden in het Holland Casino op de top van de Cauberg in gastgemeente Valkenburg a/d Geul.

De Limburgse wielerprijzen worden sinds 1985 uitgereikt toen Peter Harings als eerste werd verkozen tot Renner van het Jaar. In 1992 werd de categorie Renner/Renster van de Toekomst toegevoegd en was de eer aan Danny Nelissen om deze prijs als eerste in ontvangst te nemen. Sinds 2020 is er een aparte categorie voor Renster van het Jaar en werd Sabrina Stultiens als eerste winnares uitgeroepen. Zowel Frans Maassen, Bart Brentjens als Tom Dumoulin wonnen de prijs voor Renner van het Jaar maar liefst zeven keer.

Foto: © Sportfoto Stijn Daemen

 



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl