Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eickhof en Abma naar Nederlandse titel omnium

Zondag 26 november 2023

Track - Juliet Eickhof is Nederlands kampioene omnium geworden. De renster van JEGG-De Jonge Renner pakte in de afsluitende puntenkoers een ronde en wist zo koploopster Nienke Veenhoven van de koppositie te verdringen.

RESULTATEN

Lisa van Belle won brons. De drie rensters op het podium begonnen met gelijke punten aan de afsluitende puntenkoers. 

''Eindelijk win ik een baantitel'' jubelde Eickhoff na afloop. ''Ik heb al zo vaak zilver gewonnen. Ik loerde op een kans zeker nadat Nienke in de sprints telkens te sterk was. Na een sprint reed ik door en sloeg ik een kloof en toen moest ik door. Jammer dat we hier maar met zeven rensters aan de start stonden, liever had ik er hier twintig rensters gezien., maar daar kan ik weinig aan doen. Blijdschap overheerst, want ik heb nu mijn trui wel binnen. ik hoop er op het NK in december nog één bij te doen. Ik kom net terug uit Japan, daar heb ik afgezien in baanwedstrijden, maar die trip was het wel waard om hier nu en hopelijk ook straks goed voor de dag te komen.''

Eickhof volgt Lorena Wiebes op als kampioene op dit baanonderdeel.

 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

 

Bij de mannen won Elmar Abma, die ook in 2022 kampioen omnium was. Pas in de laatste sprint rekende hij af met Sten Verzijl die tot dan toe nog met één punt leidde. Abma won de eerste drie onderdelen, maar moest diep gaan in de afsluitende puntenkoers: 'Er waren een paar man die eigenlijk niet rond mochten, maar dat deden ze bijna allemaal. Er werd vooral naar mij gekeken, maar gelukkig kon ik toch de titel opnieuw behalen. Ik hoop straks het NK in december ook weer sterk te presteren, daar heb ik een soort doel van gemaakt. Dan zal er meer tegenstand zijn, van de EK-gangers vooral, maar hoplelijk kan ik goed partij bieden. Maar eerst rijd ik de Zesdaagse van Rotterdam. Daar heb ik ook veel zin in.'' Sten Verzijl werd tweede, Rik van der Wal derde.

Foto: © CyclingOnline.nlEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl