Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Baantoppers massaal naar NK Baanwielrennen

Vrijdag 22 december 2023

Track - De Nederlandse baantoppers komen van 27 tot en met 29 december massaal in actie op het KNWU NK Baanwielrennen in Apeldoorn. Omnisport mag onder anderen rekenen op de Olympische kampioenen Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli. De laatste zal het tegen zijn voormalige sprintmaten opnemen maar kruist ook de degens met duurrenners als Yoeri Havik en Jan Willem van Schip, de wereldkampioenen op de koppelkoers en kersvers winnaars van de Zesdaagse van Rotterdam. Ook wegrenners als Lorena Wiebes en Cees Bol hebben hun komst aangekondigd. 

 De genoemde renners maken deel uit van een maar liefst 145 renners tellend deelnemersveld bij dit Nederlandse Kampioenschap op de baan in Omnisport Apeldoorn. Zowel voor de renners als voor de toeschouwers vormt dit evenement dit jaar dé ideale aanloop naar het EK op de baan dat van 10 tot en met 14 januari ook in Apeldoorn wordt verreden.

Voor Jeffrey Hoogland is dat zeker een reden om deel te nemen. ‘’De uren op onze vertrouwde piste zijn welkom, zeker met het wedstrijdelement erbij’’ geeft de wereldrecordhouder op de kilometer aan. Dat is overigens het enige onderdeel dat de Nijverdaller overslaat op het komende NK. ‘’Omdat ik er niets meer te bewijzen heb. Ik richt me nu op de olympische onderdelen met het oog op Parijs.’’ Twee mannen met wie hij de wereldtitel heroverde op de teamsprint afgelopen zomer hebben alle sprintonderdelen (kilometer, sprint en keirin) op de rol staan op 27, 28 en 29 december: Roy van den Berg en Harrie Lavreysen. 

Matthijs Büchli reed in Tokyo met bovengenoemd trio naar de Olympische titel op de teamsprint. Daarna stapte hij over naar de duuronderdelen en maakte daarop ook zijn opwachting op het allerhoogste niveau. Bijzonder is dat de renner van BEAT op komend NK nu zowel sprintonderdelen (als keirin en sprint) als duurdisciplines (als scratch en afvalkoers) in zijn programma heeft opgenomen. Daarmee krijgt de voormalig wereldkampioen keirin het druk net na de kerstdagen. Op de duuronderdelen kruist hij de degens met onder anderen wereldkampioenen koppekkoers Jan Willem van Schip en Yoeri Havik. De laatste heeft de koppelkoers en de afvalkoers op zijn programma staan. 

Ook wegprofs vinden traditiegetrouw de weg naar het 'NK Baan'. Wat te denken van Lorena Wiebes, die Europees kampioene op de weg was en de snelste vrouw van de Tour de France Femmes, maar ook al een aantal rood-wit-blauwe baantruien in haar bezit heeft. Ook Cees Bol is een wegprof die graag naar het NK Baan komt. Al was het maar om straks Mark Cavendish in zijn laatste jaar nog beter te kunnen afzetten in de Tour de France-sprints. Met Maikel Zijlaard is nog een prof present, die de baan en de weg combineert en tegenwoordig uitkomt voor Tudor, de ploeg van Fabian Cancellara. 

 Wie tussen Kerst en Oud en Nieuw de Nederlandse wielertoppers met eigen ogen wil bekijken in een droge en warme omgeving, kan voor kaarten terecht op: https://nkbaanwielrennen.nl/tickets

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl