Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga: "Had op meer gehoopt in Gent"

Dinsdag 26 november 2013

Track - Wim Stroetinga werd afgelopen weekeinde uiteindelijk tweede samen met Iljo Keisse in de Zesdaagse van Gent. Een mooie podiumplaats voor de sprinter van het Koga Cycling Team, maar toch kon die hem maar matig bekoren. "Ik had op meer gehoopt, ik had willen winnen."

De naar Nijkerk verhuisde Fries was eerder met Peter Schep dicht bij de winst in Het Kuipke. "Maar toen hebben we het eerlijk gezegd zelf een beetje uit handen gegeven. Nu hebben Jasper de Buyst en Leif Lampater ons simpelweg verrast met hun kracht. Ze wisten ontzettend veel punten te veroveren en daar bleven we bij achter. Vooraf dachten we dat we met het achter ons houden van De Ketele en Van Hoecke zouden winnen, maar dat volstond helaas niet."

Onterechte kritiek

Stroetinga en zijn omgeving ergerden zich aan de suggestie in de Vlaamse media dat hij niet sterk genoeg was om Keisse aan de winst te helpen in Gent. "De renners in de baan vonden dat onzin, ik was gewaagd aan Iljo, we hadden allebei onze sterke momenten. Maar de buitenwereld ging mij toch min of meer de schuld geven dat we niet wonnen. Dat zou wel aan die Nederlander liggen, denkt men dan. Ik vond dat wel jammer. Je wordt ook niet zo maar tweede natuurlijk en we hebben echt om de eindwinst mee gestreden. Dan geeft dat eigenlijk geen pas om zoiets te roepen."

Nieuwe uitdaging

De Zesdaagse van Rotterdam wordt Stroetinga's nieuwe uitdaging, daar zal hij samen met Jens Mouris uitkomen, met wie hij ook het NK Madison wil gaan rijden. "De basis voor het tweede deel van de winter leg ik op een trainingskamp de komende weken. Ik ben die nu aan het plannen, maar rijd ook nog een Revolution op Britse bodem. Al met al moet ik er dan staan in Rotterdam." Stroetinga heeft een WK voorlopig uit zijn hoofd gezet. "Ik wil wel, maar de bond heeft vooralsnog geen geld voor de duuronderdelen beschikbaar. Misschien kan ik ze nog op andere gedachten brengen met een paar sterke wedstrijden, maar ik ga er vooralsnog van uit dat het WK dit jaar aan mijn neus voorbij gaat."



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl