Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Toch steun regio voor NK Weg Ootmarsum

Vrijdag 29 november 2013

Elite men - Door een financiële bijdrage van de gezamenlijke Twentse overheden en de provincie Overijssel komt het NK wielrennen in 2014 wellicht toch weer naar Twente. Onlangs werd bekend dat het doorgaan van het NK Wielrennen 2014 in Ootmarsum onzeker is vanwege het ontbreken van voldoende geld.

Op initiatief van Hans van Agteren, portefeuillehouder recreatie en toerisme van Regio Twente, en Theo Rietkerk, gedeputeerde economie van de provincie Overijssel, hebben Twentse overheden, Regio Twente en de provincie Overijssel besloten gezamenlijk € 100.000,- ter beschikking te stellen. Voorwaarde is wel dat het regionale bedrijfsleven nog € 250.000,- gaat bijdragen.

Verdeling

Het geld wordt bijeengebracht door de volgende partijen: gemeente Dinkelland c.q. NO-Twente € 40.000.-, de Kamer van Koophandel € 5.000,- , het Twents Bureau voor Toerisme € 10.000,-, de provincie Overijssel € 20.000,- en Regio Twente €25.000,-. De overheden maken met het bestuur van het NK Wielrennen nadere afspraken over de voorwaarden die aan de bijdrage gesteld worden.  

Op de kaart

 “Het NK wielrennen biedt een uitgelezen kans om Twente toeristisch en sportief op de kaart te zetten. De overheden hebben zich tot het uiterste ingespannen om in een tijd van bezuinigingen en krappe budgetten toch geld bij elkaar te brengen voor het NK wielrennen. Hiermee laten we zien dat de overheid wel degelijk belang hecht aan dit soort evenementen in Twente. Met de bijdragen van de verschillende overheden komt het kampioenschap een stap dichterbij. Nu is het bedrijfsleven aan zet”, aldus Theo Rietkerk en Hans van Agteren.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl