Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Artz wint Gent-Wevelgem voor beloften

Zondag 21 april 2024

Nieuws - Met een klinkende solo heeft  Huub Artz Gent-Wevelgem voor beloften gewonnen. De toekomstig prof van Intermarché Wanty boekte daarmee opnieuw een mooi resultaat.

De oud-renner van Metec-Solarwatt kreeg Rasmus Pedersen en Andrea Roacogni mee op  het podium.

Hij reed weg zijn laatste medevluchter bij de derde en laatste passage van de Kemmelberg, de beslissende moment in deze 183 kilometer lange klassieker. Ondanks tegenwind en een achtervolgend peloton won hij met ruim een minuut voorsprong op de tweede.

Huub Artz: “Mijn benen stonden in vuur en vlam vandaag, maar tegelijkertijd had ik het gevoel dat ik mijn duivels wat te vroeg ontbonden had. Het was mijn intentie om tot op de Kemmelberg te wachten of zelfs nog langer, want vanwege de tegenwind was het niet gunstig om van ver te proberen. Maar ik kon met een mooie voorsprong aan de Kemmelberg beginnen en voelde dat ik nog een versnelling in de benen had. Dat is dan ook wat ik gedaan had eens ik aan de beklimming begon. Ik had nog krachten over en de kloof bleef groeien, dus heb ik het aangedurfd om mijn solo inspanning verder te zetten. Horen dat de voorsprong niet verkleinde ondanks de jacht van het peloton gaf me vleugels. Deze overwinning betekent veel voor mij en voor Wanty-ReUz-Technord. We hebben zo hard voor deze klassieke campagne gewerkt. Ik heb er al de vruchten van kunnen plukken in Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik, maar deze overwinning is de kers op de taart.”

Foto: © Sportfoto  Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl