Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Overijssel: wie wint 70e editie?

Donderdag 02 mei 2024

Elite men - De Ronde van Overijssel maakt zich op voor de 70e editie op zaterdag 4 mei. Topfavoriet is de ervaren sprinter Coen Vermeltfoort. Hij wist de afgelopen twee edities op zijn naam te schrijven.

Pakweg 180 renners staan zaterdag aan de start in Rijssen voor de zware wielerklassieker. Ook dit jaar heeft de Ronde van Overijssel veel aansprekende ploegen weten te strikken.  Met teams uit Israël, Tsjechië, Duitsland, Canada, Noord-Macedonië en Australië kan met recht gesproken worden van een internationaal deelnemersveld. Uiteraard ontbreken de Nederlandse topploegen niet op de startlijst. Bijvoorbeeld het opleidingsteam van Team dsm-firmenich PostNL, hun profs starten zaterdag in de Ronde van Italië.

Een andere kandidaat voor de zege is Jelle Johannink. De aanvalslustige renner uit Denekamp is in de vorm van zijn leven. Twee jaar terug was hij nog een clubrenner, nu rijdt hij voor het pro-continentale team van Tour de Tietema-Unibet. Daar is de bekende oud-prof Rob Harmeling de ploegleider. Bij de Amstel Gold Race reed Johannink tot aan de finale mee op het allerhoogste niveau. Hij laat weten dat deze koers hoog op zijn verlanglijstje staat. Bij VolkerWessels rekent men behalve op Coen Vermeltfoort ook op een op de zege gebrande Max Kroonen, de winnaar van de Omloop van de Braakman. Rick Ottema (Diftar) won vorig weekend de Slag om Woensdrecht (Schwalbe Topcompetitie) door Vermeltfoort in de sprint te verslaan. En let ook op  Roy Hoogendoorn (Metec-Solarwatt) en Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg) de uitblinkers van Olympia's Tour. 

Wie al deze renners rustig wil bekijken is zaterdag 4 mei om 11.00 uur welkom bij de ploegenpresentatie bij het Parkgebouw in Rijssen. Na de start rond het middaguur doet het peloton veel bijzondere plekken in Twente, het Vechtdal en Salland aan. Op 35 kilometer krijgen de renners al de lastige Tankenberg bij Oldenzaal voor de wielen. De Boeskoolstad is dit jaar ‘Stad van de Ronde’. Naar verwachting staan er veel leden van de Oldenzaalse Wielervereniging op ‘hun’ berg. Op de top liggen de eerste punten voor het klassement.

Daarna gaat het via Rossum naar Ootmarsum voor een sprint op de Kuiperberg en een lus over het oude NK-parcours. Na Tubbergen wachten de gevreesde open vlakten van de Weitemanslanden bij Almelo. De renners koersen dan door Twenterand naar de nieuwste heuvel in het parcours, Hoge Hexel. De mensen uit het dorp laten weten dat de renners á la de Tour de France worden onthaald.

Vervolgens gaat het pak renners naar de bevoorrading bij Daarle, waarna de heuvels elkaar snel opvolgen. De Lemelerberg (premiesprint), Sanatoriumlaan, door Hellendoorn naar de Holterberg (premiesprint). Wie hier vooraan zit, maakt goede kans op de winst, want nu begint de lastige finale. Die begint met de beklimming van de Markeloseberg (premiesprint) en het lastige draaien en keren op de steentjes van Stokkum. De finish in Rijssen ligt dit jaar net binnen het dorp, aan de Markeloseweg. Tussen 16.30 en 17.00 uur is bekend wie de winnaar van Overijssels mooiste is.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl