Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wegselecties KNWU voor Parijs 2024 bekend

Woensdag 29 mei 2024

Nieuws - Vandaag hebben bondscoaches Loes Gunnewijk en Koos Moerenhout hun selecties bekend gemaakt voor de wegwedstijd en tijdrit op de Olympische Spelen in Parijs.

Bij de vrouwen geen verrassingen:

Demi Vollering (wegwedstrijd en tijdrit)

Ellen van Dijk (wegwedstrijd en tijdrit)

Lorena Wiebes (wegwedstrijd)

Marianne Vos (wegwedstrijd)

Loes Gunnewijk licht haar keuze toe: “Vanzelfsprekend was het een lastige keuze met de brede top aan rensters die Nederland momenteel rijk is. Deze vier dames complementeren elkaar en hebben absoluut de kwaliteiten in huis om te vlammen in oranje en voor de medailles te gaan. Alle recente successen van de rensters onderstrepen dat. We zien de voorbereidingen met deze ploeg met veel vertrouwen tegemoet en gaan voor niets minder dan goud.”

Bij de mannen geen Olav Kooij.

Mathieu van der Poel (wegwedstrijd)

Dylan van Baarle (wegwedstrijd)

Daan Hoole (wegwedstrijd en tijdrit)

Koos Moerenhout over zijn selectie: “Iedereen weet inmiddels dat ik blij ben dat Mathieu de keuze heeft gemaakt om enkel de wegwedstrijd in Parijs te gaan rijden. Met een duidelijke focus en een degelijke route richting de Spelen gaan we opnieuw voor succes met deze ploeg. Het parcours leidt de renners dwars door de straten van heel Parijs en met name de klimmetjes rondom Montmartre bieden kansen. Daan Hoole zal de twee kopmannen gaan steunen en zal deelnemen aan de tijdrit.”

Technisch directeur KNWU Wilbert Broekhuizen zegt nog: ''Wij kijken uit naar een fantastische Spelen waar onze disciplines breed vertegenwoordigd zijn. De selectiecommissies en bondscoaches hebben de teams met veel zorg samengesteld en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we op alle fronten meedoen voor eremetaal.''

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl