Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mouris wint tijdrit, Kristensen de Acht van Bladel

Zondag 30 juni 2024

Nieuws - Na Peter Oxenberg Hansen, die vanaf 1 januari 2025 uit gaat komen voor het profteam van Ineos Grenadiers, was het opnieuw een Deen die met de zege aan de haal ging in de Acht van Bladel. De 73ste editie werd een prooi van Mads Kristensen, die niet voor dezelfde vereniging rijdt als Oxenberg Hansen, maar wel vaak samen met hem traint. 

Kristensen reed in Bladel constant in de voorste linies. Een 20e, 3e en 2e plaats in de etappes leverden hem een voorsprong op van ongeveer een halve minuut op zijn naaste belagers. Daarvan hield hij uiteindelijk tien seconden over in de afsluitende tijdrit, die werd gewonnen door nationaal tijdritkampioen Michiel Mouris. 

Mouris eindigde hierdoor op de derde plaats in het eindklassement van de Acht. De tweede plaats was voor de Tsjechische nationaal kampioen Pavel Sumpik, die de ochtendrit won. 

In deze ochtendrit werd gele truidrager Hugo Paats slachtoffer van een valpartij. Hij moest kilometerslang in de achtervolging. Toen hij weer aansluiting kreeg bij het peloton, waren Pavel Sumpik, Mads Kristensen en de Tsjech Adam Bittman al aan een ontsnapping begonnen. Zij finishten uiteindelijk in die volgorde met een halve minuut voorsprong op vier achtervolgers en bijna twee minuten op het peloton. 

Als beste ploeg kon het opleidingsteam van De Jonge Renner worden gehuldigd. Er deden in Bladel 35 ploegen mee uit tien landen. De driedaagse in en om Bladel draagt sinds enkele jaren het UCI-predicaat. 

Ondanks de Deense eindwinst en de ritwinst en tweede plek voor Pavel Sumpik lieten de Nederlanders zich goed zien in deze ronde. Er werd gewonnen door Jasper Mons, Hugo Paats en Michel Mouris.

Succes leek na dag twee van de internationale Acht van Bladel niet meer weggelegd voor Michiel Mouris. De junior uit Baambrugge miste de slag en raakte ook. de witte jongerentrui kwijt. ,,Dat zat me niet lekker,” aldus Mouris. ,,Ik was zelfs boos want we hadden met de renners van Wieler Ploeg Groot Amsterdam afgesproken bij elke ontsnapping present te zijn. Wat dus niet lukte. Ik eindigde slechts als 45e maar verloor gelukkig niet al teveel tijd.” Tijdens de derde rit van het 73e Brabantse juniorenevenement met deelnemers uit dertien landen, sloeg Mouris met een vijfde plaats terug en mocht hij ook de witte trui weer aantrekken. ,,Ik steeg naar de zevende plaats in het klassement met mijn favoriete onderdeel, de tijdrit, in het vooruitzicht.” In zijn rood wit blauwe kampioenstrui snelde Michiel naar winst in de 8,5 km lange tijdrit in 10.02 min. Vijf seconden beter dan Sumpik (2e), eveneens een tijdritspecialist. ,,Die race tegen de klok had voor mij wel langer mogen zijn,” reageerde Mouris. ,,De voorsprong van de Deense  gele truidrager Mads Kristensen bedroeg 1.06 min. Teveel om die achterstand te overbruggen want hij had in de tijdrit een achterstand van 24 sec op mij. Door de goede tijdrit klom ik van de zevende naar de derde plaats. Als beste Nederlander op het erepodium naast Kristensen en Sumpik. Met de witte trui en ook de rode puntentrui. Daar ben ik  uiteraard heel blij mee.”

Foto: Acht van BladelEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl