Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos opnieuw wereldkampioene in het veld

Zaterdag 01 februari 2014

Offroad - Marianne Vos is in Hoogerheide wereldkampioene in het veld geworden. De Brabantse wist haar zesde wereldtitel op rij te boeken, een reeks die in 2009 ook begon in Hoogerheide. In 2006 won ze haar eerste titel in Zeddam, zodat de teller in het veld in totaal op zeven regenboogtruien staat.

Eva Lechner reed naar een tweede stek, Helen Wyman veroverde het brons. Beoogd concurrente Katie Compton schakelde zichzelf door een ongelukkige beginfase direct uit. Vos duldde eigenlijk geen tegenstand. "De opbouw zorgde dat ik precies op tijd in vorm was. Het was prettig dat ik in Nommay vorige week al een goede koers reed, dat gaf veel vertrouwen. Jammer dat Katie pech kreeg, want ik was het liefst de directe strijd aangegaan." Voor Vos was de tegenstand van de Amerikaanse wel een reden om er in de aanloop naar dit WK nog een schepje bovenop te doen. "Ik hield rekening met een pittige strijd. Maar ik ben altijd supergemotiveerd voor een WK. Ik moet er niet aan denken de regenboogtrui een jaar lang om de schouders van een ander te zien. daar moet ik dan de hele tijd tegen aan kijken. Ik besef dat het heel bijzonder is dat ik opnieuw wereldkampioene word hier, maar elke wedstrijd start iedereen weer met dezelfde kansen. En het kan natuurlijk een keer mis gaan, dat zie je ook aan de wedstrijd van Compton." Vos rijdt  hierna tijdens dit veldritseizoen alleen nog in Lille.

De Jong achtste

Thalita de Jong zorgde voor een aangename verrassing door achtste te worden op haar eerste WK in het veld. Een onverwacht begin van een seizoen dat begon in december. "Ik ben dan ook zeker van plan volgend jaar meer crossen te gaan rijden en echt naar de grote wedstrijden toe te plannen. De focus blijft op de weg, maar ik denk dat er nog wel meer in kan zitten voor mij. Al was het maar door meer van voren te kunnen starten. Ik kwam hier natuurlijk helemaal van de achterste rij, anders was ik wellicht nog een paar plekken naar voren geeindigd. Al kom ik op de echte top nog te kort."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl