Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU maakt toch geld vrij voor extra dopingcontroles

Dinsdag 04 februari 2014

Nieuws - Vertegenwoordigers van het KNWU-congres hebben deze week alsnog besloten geld vrij te maken voor extra dopingcontroles. Op het najaarscongres van de wielrenunie werd dit onderdeel van de aanbevelingen van de commissie Sorgdrager nog afgeschoten. Deze commissie werd ingesteld naar aanleiding van de dopingproblematiek in de wielersport. 

Vanuit dit overleg is een klankbordgroep samengesteld die de uitwerking van de aanbevelingen op zich neemt . Tijdens het voorjaarscongres van de KNWU in april 2014 komen zij met een voorstel hoe dit gefinancierd moet worden. Voor de extra dopingcontroles was in het oorspronkelijke plan vijftigduizend euro voorzien.  De klankbordgroep bestaat uit voor- en tegenstanders van dat najaarscongres, te weten Ger Heeringa (voorzitter district Noord), Paul van Heijningen (voorzitter district Zuid-Holland), Marten de Lange (voorzitter district Zuid-Oost), Jan de Leeuw (vice-voorzitter district Noord-Holland), Natascha Massop (voorzitter afdeling Noord-Oost), Jan van Ommen (secretaris VOW), Bobbie Traksel (profwielrenner en bestuur VVBW) en Henk van Beusekom (manager sport KNWU).

Verantwoordelijkheid genomen

 Huib Kloosterhuis, directeur van de KNWU is blij met deze ontwikkeling: “Met dit besluit omarmen alle betrokken partijen de aanbevelingen van het plan na-Sorgdrager. Alle geledingen van de KNWU nemen hiermee de verantwoordelijkheid op zich om een volgende stap te zetten naar een schonere sport.”



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl