Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild en Van der Haar in Ronde van Overijssel

Dinsdag 18 februari 2014

Nieuws - De Nederlandse wielerformatie Giant-Shimano, gevestigd in het Overijsselse Deventer, komt dit jaar met twee teams aan het vertrek in de Ronde van Overijssel. Zowel in de wedstrijd voor mannen als de vrouwenkoers zal Giant-Shimano vertegenwoordigd zijn. De WorldTour-formatie mag niet starten in een 1.2-wedstrijd.

Naar de internationale vrouwenwedstrijd op vrijdag 2 mei vaardigt teammanager Iwan Spekenbrink zijn topteam af. Een dag later komt de opleidingsploeg van Giant-Shimano aan de start in de klassieker voor mannen. In het sterke vrouwenteam van Giant-Shimano is onder meer Kirsten Wild opgenomen. De uit Zwolle afkomstige renster won onlangs nog drie ritten en het eindklassement in de Ladies Tour of Qatar. Wild staat momenteel achtste op de wereldranglijst en is met haar deelname direct één van de grote favorieten voor de zege in de eerste internationale Ronde van Overijssel voor vrouwen. Naast haar rijden, met de eveneens uit Zwolle afkomstige Marijn de Vries en Willeke Knol uit Hasselt, nog twee Overijsselse rensters voor het team.

Lars van der Haar

Bij het Giant-Shimano Development Team is de naam van Lars van der Haar een opvallende. De 22-jarige renner uit Woudenberg is momenteel de beste Nederlandse veldrijder. Van der Haar won dit cross-seizoen het klassement om de wereldbeker, was in het verleden twee keer wereldkampioen bij de beloften en is de huidige Nederlandse kampioen. Overijssel wordt zijn eerste wedstrijd in zijn nieuwe shirt.

Foto: © ASO



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl