Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Crowdfunding moet baanploeg naar Rio helpen

Donderdag 27 februari 2014

Track - De achtervolgingsploeg bij de mannen probeert via Crowdfunding af te dwingen dat men op de Olympische Spelen van Rio 2016 aanwezig is. Dit omdat het NOC#NSF met ingang van afgelopen jaar flink is gaan bezuinigen op de baansport en omdat de KNWU niet in staat is gebleken via extra sponsoring een bijdrage te leveren.

Het achtervolgingsteam - omgedoopt tot Ride4Rio Team -  bestaat uit Jesper Asselman, Dion Beukeboom, Didier Caspers, Roy Eefting, Jenning Huizenga, Wim Stroetinga, Nick Stopler en Tim Veldt. Een eerder initiatief van Ton Welling, manager van het Koga Cycling Team, is nu gecombineerd met de actie van de bond en de bewuste sporters overgenomen. Volgens hen is het zonde dat de progressie van de afgelopen tijd niet doorgezet kan worden. "Want dit  leidt tot resultaten, getuige de derde plek bij het EK in oktober in Apeldoorn. In ons streven te schitteren op het Rio Olympic Velodrome zoeken we naar nieuwe oplossingen. We gaan zoveel mogelijk Nederlandse wielerliefhebbers betrekken op onze route naar Rio. We weten precies hoe hard wij moeten fietsen in 2016. Wij werken aan een optimale werkverdeling in het team, de perfecte uitvoering van het teamwork. De route naar Rio is minutieus uitgestippeld, tot op de duizendste seconde in gepland. Het enige dat ontbreekt is het budget om het mogelijk te maken. Vanaf dit najaar dienen we aanwezig te zijn op wereldbekers en WK's richting Rio 2016. Anders is kwalificatie sowieso uitgesloten."

Toekomst baanwielrennen

De ploeg vervolgt: "Hoogste tijd voor Nederlandse wielerliefhebbers om hen de kans tegeven zich bij ons aan te sluiten. Nu betrokken raken bij dit team betekent dat je als liefhebber straks in Rio intensiever meeleeft dan ooit tevoren. We willen laten zien welke toekomst er zit in het wielrennen in het algemeen en in het baanwielrennen in het bijzonder. Daarvoor is geld nodig, tot aan het WK in 2015 in ieder geval € 20.000,-. Het gaat om kosten van trainingsweken, het rijden van wereldbekers en het meedoen aan het WK in 2015. Met het geld dat we met deze campagne bij elkaar willen brengen, kunnen deze kosten dan betaald worden." Het project wordt gelanceerd onder de naam Ride4Rio. Meer info: www.ride4rio.nl

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl