Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zilveren medaille voor Tim Veldt op WK

Zondag 02 maart 2014

Track - Tim Veldt heeft Nederland een tweede medaille bezorgd op het wereldkampioenschap op de baan in Cali. Na de bronzen plak van Matthijs Büchli op de keirin veroverde Veldt zilver op het onderdeel omnium. De Nederlander was halverwege het toernooi als derde begonnen aan de slotdag, maar schoof uiteindelijk nog een plek op.

Veldt werd op de vliegende ronde en de tijdrit tweede en was derde in de scratch.Veldt - ook al tweede op het EK op de baan in Apeldoorn - begon vorig jaar met een nieuwe trainingsmethode. "Ik dacht erover te stoppen nadat mijn omniumavontuur richting Londen mislukt was, maar heb het in de training over een andere boeg gegooid met veel meer nadruk op de interval. Dat blijkt heel goed voor mij te werken." Veldt was de enige Nederlandse duurrenner in Cali, na de afzegging door de Ziekte van Pfeiffer door Jenning Huizenga. Thomas Boudat uit Frankrijk won de titel.

Hoogland zevende

Jeffrey Hoogland liet op dit WK ook zien stappen gemaakt te hebben. Na zijn achste plek op de teamsprint - met Buchli en Haak - werd de voormalig fietscrosser nu zevende in het sprinttoerooi.

Foto: © Sportfoto (Archieffoto)



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl