‘We proberen het wel, maar Kirsten is sterk’

Donderdag 04 april 2013

Women - Toppers genoeg in de kopgroepen van de Energiewacht Tour voor vrouwen, maar toch moesten ook de sterkste teams toestaan dat een eenling – Kirsten Wild – steeds met de dagzeges aan de haal ging. De concurrentie krijgt de Zwolse niet op de knieën. Berusten in dit feit wil men niet.

Ploegleider Koos Moerenhout van Rabobank-Liv/Giant zag in de tweede rit Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten wegvallen na materiaalpech en zal in het klassement de kaart Iris Slappendel moeten uitspelen. “Maar ook voor dagzeges gaan, is natuurlijk nog een optie” zo riep hij in Veendam. “Het is een rondje voor tijdrijders en sprinters en op dat vlak missen we nu een specialiste. Zoals bijvoorbeeld Marianne Vos. Bovendien hebben we pech dat Annemiek tijd verliest en ook niet helemaal topfit lijkt. Dat beperkt ons verder. Nog een dagzege behalen en gaan voor een kort klassement met Iris is het maximale. We zien hier een hele sterke Ellen van Dijk – die op de eindzege lijkt af te stevenen – met een sterke ploeg om zich heen. Anderzijds kan Kirsten Wild het momenteel ook alleen. Zij is ook moeilijk te verslaan. We proberen het wel, maar Kirsten is sterk.”

Professioneler rijden

Lizzie Armitstead was vandaag  de meest strijdlustige renster. De Britse kopvrouw van Boels-Dolmans zag haar strijdlust beloond met de bijbehorende blauwe trui, maar niet met de winst. Ze had zich wel een beetje geërgerd onderweg. “Als Kirsten Wild het allemaal zelf doet, verdient ze het honderd procent. Maar ik zag toch ook andere teams achter me aan rijden. Natuurlijk willen zij ook de dagzege, maar wat is uiteindelijk het resultaat?” vroeg de vice-olympisch kampioene zich na afloop af. “Je helpt Wild opnieuw aan de zege. Als zij mij had kunnen terug halen, was een ander misschien nog kansrijker geweest om wel weg te rijden. We moeten met z’n allen eigenlijk iets professioneler gaan rijden. Er zijn gelukkig nog kansen.”

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl