'Topcompetitie vrouwen aan nieuwe impuls toe’

Woensdag 10 april 2013

Women - De Ronde van Gelderland is zondag de openingswedstrijd van de KNWU Topcompetitie voor vrouwen. Volgens koersdirecteur Wim Kuiper van deze ronde kan de reeks van vier wedstrijden een nieuwe impuls gebruiken.

Ooit stond het stempel van topcompetitiewedstrijd voor gegarandeerde TV-aandacht, maar de NOS laat zich de afgelopen jaren niet meer verplichten om af te reizen naar alle wedstrijden uit de reeks. Met een beetje geluk wordt nog één wedstrijd uitverkoren voor een korte samenvatting. De competitie zelf heeft ook aan body ingeleverd, nu de slotwedstrijd Ster Zeeuwsche Eilanden is komen te vervallen en het onzeker is of de Boels Hills Classic en de Dorpenomloop van Aalburg in 2014 nog deel uitmaken van de reeks wedstrijden. De organisatoren van deze wedstrijden overwegen immers vanaf volgend jaar op te gaan in een driedaagse samen met de organisatie in het Vlaamse Gooik. Dan blijven dus alleen de Ronde van Gelderland en de EPZ Omloop van Borsele over.

Te lang gewacht

Wim Kuiper van de Ronde van Gelderland vindt dat de organisatoren van de Topcompetitie – die ooit een hoofdsponsor en een presentatiegids voor de pers kende – de reeks nieuw leven in moeten blazen. “Wij hebben van de KNWU begrepen dat zij niet verder gaan investeren in de competitie, dat zij tevreden zijn met het wedstrijdaanbod voor de vrouwen in ons land. Dan moeten we zelf de kar gaan trekken. Ik denk namelijk nog steeds dat een competitie de afzonderlijke wedstrijden sterker kan maken. Daar zijn ook in het buitenland voorbeelden van te vinden’’ zo verwijst hij naar de Lotto Cycling Cup bij de Belgen en de Coupe de France in Frankrijk. “We moeten daarom aan tafel, want de KNWU Topcompetitie voor vrouwen is broodnodig aan een nieuwe impuls toe. Eigenlijk hebben we al te lang gewacht.”

Teams betrekken

Het is Kuiper en zijn bestuur al enkele seizoenen een doorn in het oog dat niet alle toppers aan de start staan. Vorig jaar dreigde men in Gelderland zelfs de handdoek te werpen als Marianne Vos de wedstrijd opnieuw over zou slaan. Nu ze opnieuw niet start, wordt dat dreigement niet waar gemaakt. “Onze klassieker staat of valt niet met één renster meer of minder. Maar ik denk wel dat ook de teams betrokken moeten worden bij de competitie om zo met z’n allen te ijveren voor een mooie serie wedstrijden.”

Foto: (C) Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl