Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Crisistaks treft ook Nederlandse wielerploegen

Woensdag 10 april 2013

Nieuws - Net als de clubs in het betaald voetbal hebben ook de drie grote Nederlandse wielerploegen last van de crisistaks. De fiscus vraagt opnieuw een extra heffing van 16 procent over salarissen boven de 150.000 euro. Blanco, Vacansoleil-DCM en Argos-Shimano denken na over stappen tegen de maatregel.

De crisistaks werd vorig jaar ingesteld. Alle werkgevers zouden eenmalig een extra heffing moeten betalen over salarissen boven de anderhalve ton, maar de crisismaatregel wordt nu een jaar verlengd. Het Nederlands betaald voetbal heeft een brandbrief gestuurd naar het parlement en het ministerie, omdat de voetbalclubs onevenredig hard zouden worden getroffen. Want in vergelijking met normale bedrijven zijn er in het voetbal procentueel meer werknemers met een salaris boven de 150.000 euro: het kapitaal staat op het veld. Bovendien was er gezegd dat het om een eenmalige heffing zou gaan.

Hogere rekening
Ook het Nederlandse wielrennen heeft last van de maatregel, al zijn de salarissen niet zo hoog als in het voetbal. Het salaris van een WorldTour renner bedroeg in 2012 gemiddeld 264.000 euro. Bovendien wonen en verblijven veel wielrenners in het buitenland, waardoor ze niet altijd belastingplichtig zijn in Nederland. Maar het feit blijft dat Blanco, Vacansoleil-DCM en Argos-Shimano voor het tweede jaar op rij een rekening moeten betalen die niet is begroot. Hoe hoog die rekening is, willen de ploegen niet zeggen, maar men is er logischerwijs niet gelukkig mee. “Wij volgen de ontwikkelingen en onze financiële mensen zijn in contact met andere betrokkenen binnen de sport”, is de reactie van Argos-Shimano. Bij Vacansoleil-DCM laat men weten onaangenaam verrast te zijn door de verlenging van de crisistak. “Onze begroting voor 2013 hebben we in september al ingediend bij de UCI. Dan is het niet fijn als een paar maanden later blijkt dat er door de crisistaks extra kosten bijkomen.” Blanco wil alleen zeggen, dat men ook daar te maken krijgt met hogere kosten dan voorzien.

Onderling overleg
Inmiddels is er ook overleg geweest tussen de drie Nederlandse ploegen. De kans bestaat dat ze zich net als de voetbalclubs niet neerleggen bij de maatregel.

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl