Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie NK Tijdrijden tevreden over test

Vrijdag 12 april 2013

Nieuws - De organisatie van het NK Tijdrijden in Winsum kreeg precies een week geleden - vrijdag 5 april - de kans het parcours van de titelstrijd te laten testen als rit tegen de klok in de Energiewacht Tour. Het exacte parcours werd afgewerkt door de deelneemsters en volgens mede-organisatrice Daniëlle Bekkering is die test goed uitgevallen.

Het parcours is straks voor de vrouwen ruim 21 kilometer en voor de mannen 43 kilometer lang."We hebben vooral positieve geluiden gehoord van de deelneemsters en ook de jury en de politie toonden zich tevreden over het parcours en de beveiliging ervan. Voor ons heel waardevol, want we hadden hier nog nooit een tijdrit gereden. Kleine verbeterpunten nemen we mee naar de 19e juni, als het NK hier echt verreden wordt."

Eerlijk rondje

Winnares Ellen van Dijk was na afloop héél enthousiast over het af te leggen traject. "Het is een eerlijk rondje met weinig bochten en veel open land. Geschikt voor de echte tijdrijders die van het rammen op de grote versnelling houden en daar hoor ik ook bij. Van mij hoeven er niet veel bochten in zo'n rondje te zitten, dat haalt je alleen maar uit je ritme." De nummer twee van vorig jaar - Annemiek van Vleuten - was minder enthousiast. "Van mij had er wel iets van technische uitdaging in mogen zitten. Ik was erop gebrand om het parcours te bekijken, maar van die test werd ik niet gelukkig. Maar we zullen het er mee moeten doen."

Foto: (C) SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl