Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Havik boekt thuiszege in ZLM Tour (Nations Cup)

Zaterdag 13 april 2013

Nieuws - De Nederlande ploeg heeft een thuiszege geboekt in de ZLM Tour. In de derde wedstrijd van de UCI Nations Cup - verreden in Zeeland - won Yoeri Havik namens de Nederlandse ploeg. Normaal gesproken rijdt deze renner voor De Rijke-Shanks.

De Nederlandse ploeg nam de wedstrijd vanaf het eerste koersuur stevig in handen. De manschappen van KNWU Talentcoach Frank Pennings lieten richting de Zeelandbrug het peloton direct uiteen vallen en waren met alle renners present toen een eerste peloton weg wist te rijden van de rest. De tweede groep moest volle bak achtervolgen om die vluchters weer tot de orde te roepen. Na een vergeefse aanval van de Brit Jonathan Dibben reed de Nederlandse ploeg alles opnieuw uiteen op de plaatselijke omlopen rond Goes. Toen een kopgroep van vijf onstond waren Maarten van Trijp en Brian van Goethem (uitgeroepen tot meest strijdlustige renner) van de partij. Later sloten meer mannen aan en reden circa veertig man samen naar de streep. Havik rondde echter met ultieme uitval het werk van de Nederlandse ploeg knap af.

Uit het boekje

Bondscoach Frank Pennings was uiteraard zeer in zijn nopjes met de Nederlandse zege in de enige Nations Cup-wedstrijd op eigen bodem. "Dit is een zege uit het boekje. We hadden in de bespreking afgesproken het initiatief te nemen en dat hebben we eigenlijk direct vanuit het vertrek in Goes gedaan. We hoorden op de radio alle nummers van onze ploeg omroepen en toen wisten we dat we goed vertrokken waren. Ook in de slotfase was de ploeg op de afspraak met drie man in een flink uitgedund eerste peloton. Yoeri laat dan vervolgens zijn klasse zien door niet op de sprint te wachten en zo naar de zege te rijden. Hij was voor niemand te houden vandaag. Daarmee laat hij nog eens overduidelijk zien over welke kwaliteiten hij beschikt. We hebben als bond altijd vertrouwen gehad in zijn kwaliteiten als afmaker en dat maakt hij nu helemaal waar."

Mooie opsteker

Yoeri Havik voelde vandaag vanaf het begin dat hij over goede benen beschikte. "Het was natuurlijk heel mooi om direct met deze KNWU-selectie de koers in handen te nemen. Dat initiatief wilden we ook niet meer weg geven. In de finale reageerde ik eigenlijk op iedereen die weg wilde rijden en toen was ik opeens weg met een Sloveen. Je kunt je weer laten inlopen, maar dan rijden er misschien wat anderen weg en win je de koers niet. Dus ben ik volle bak doorgegaan. De tweede keer dat ik over nam raakte ik mijn vluchtmakker zelfs kwijt en toen lag de weg naar de zege open. Dit is een mooie opsteker voor me. Het draaide nog niet zo super, maar dit is een enorme stimulans voor de rest van mijn seizoen." 

Foto: (C) Roland Godschalk

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl