Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Volle bak bij start 3-Banentoernooi in Alkmaar

Zaterdag 18 oktober 2014

Track - Maar liefst 135 renners in diverse categorieën hebben zich aangemeld voor de tweede editie van het 3-Banentoernooi die komende zondag, 19 oktober, op de piste van het Sportpaleis in Alkmaar van start zal gaan. Ten opzichte van de eerste editie is dat een stijging van het aantal deelnemers van meer dan tien procent.

De stijging van het aantal deelnemers is met name te danken aan de grotere groep elite en beloftenrenners, die gecombineerd met de amateurs, een maximale bezetting van 24 renners kent. Opvallende namen in deze categorie zijn onder meer de ploegmaats van het continentale team 3M, Dylan van Zijl en Michael Vingerling. Vingerling werd afgelopen seizoen nog tweede in de UCI 1.1 wedstrijd de Arnhem – Veenendaal Classic. Zij zullen het moeten opnemen tegen renners als Martijn de Jong en Jan Willem van Schip van het Koga Cycling Team. Gino Vierhouten en Arjan Arentsen eindigden vorig jaar nog in de top van het klassement bij de Junioren. Tijdens het 3-Banentoernooi kunnen ze echter voor de eerste maal hun krachten meten met de beste renners bij de elite/beloften.

Bloem en Zijlaard

Bij de vrouwen zijn hardrijder Judith Bloem en Nicky Zijlaard namen die in staat moeten worden geacht in de top van het klassement te eindigen. Winnares bij de junior dames in 2013, Bianca Lust, zal dit jaar ongetwijfeld al een geduchte tegenstander zijn. De juniorencategorie kent net als vorig jaar weer een groot aantal deelnemers met veel kanshebbers als bijvoorbeeld Marten Kooistra, in 2013 nog 3e in het eindklassement, en Bas Ottevanger, vorig jaar winnaar bij de Nieuwelingen. In de andere categorieën staan meer winnaars van de eerste editie aan de start: Phaedra Krol (Nieuwelingen meisjes), Ruben Buitendijk (vorig jaar winnaar in categorie 6-7 en dit jaar in actie bij de Nieuwelingen jongens), Mark de Groot (winnaar categorie 5 en vanaf dit seizoen bij categorie 6).

Onderdelen en data

Tijdens de drie manches van het 3-Banentoernooi zal op de onderdelen scratch, afvalkoers en puntenkoers om de zege worden gestreden. Dat gebeurt in Sportpaleis Alkmaar (19 oktober), in Omnisport Apeldoorn (2 november) en in het Velodrome Amsterdam (18 januari).  Kijk voor meer informatie over het 3-Banentoernooi op de website: www.3banentoernooi.nl

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl