Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Keuzes gevraagd met oog op ploegachtervolging baan

Maandag 15 april 2013

Track - Bondscoach René Wolff zat gisteren aan tafel met zeven rensters om in kaart te brengen of er genoeg animo is voor de ploegachtervolging bij de vrouwen. De baancoach kreeg van Ellen van Dijk al bij voorbaat te horen dat zij voorlopig en wellicht definitief niet beschikbaar is.

Wolff zit bij de vrouwen met een dubbel probleem. Met Van Dijk is hij feitelijk dé motor van de achtervolgingsploeg kwijt, terwijl hij tegelijkertijd door nieuwe internationale regels gedwongen wordt met een team van vier in plaats van drie rensters op de baan te verschijnen.. Uit het vorige olympische traject houdt hij Kirsten Wild, Vera Koedooder en Amy Pieters over en dit trio lijkt niet afwijzend te staan waar het gaat om een nieuw olympisch avontuur richting Rio 2016. Verder zaten Winanda Spoor, Adrie Visser,  Laura van der Kamp en Judith Bloem aan tafel. Zij zullen in overweging nemen of het olympische vuur bij hen aan te wakkeren valt. Ook bij de junior-vrouwen wordt naar nieuw talent gezocht.

Positief gevoel

Wolff zegt de bijeenkomst – waar ook wegcoach Johan Lammerts bij was – met een positief gevoel te hebben verlaten, ook al zijn er nog geen concrete toezeggingen gedaan of gevraagd. “Wel heb ik duidelijk aangegeven dat in het hedendaagse wielrennen uiteindelijk een keuze gemaakt moet worden voor óf de weg óf de baan als het er straks richting Rio echt op aan komt. Je moet voor eventueel succes werken met rensters die honderd procent gericht zijn op de piste. En daar dus ook hun wegprogramma op aan willen passen. Bij de mannen geldt eigenlijk hetzelfde. Internationaal doen vooral de landen mee voor de medailles, die dat commitment vragen en krijgen van hun achtervolgers. Achteraf gezien hadden we dat voor Londen ook moeten doen. Voor Rio 2016 vraag ik dat in ieder geval wel. Wil men dat niet, dan heeft het weinig zin aan het avontuur te beginnen. Wil men wel, dan gaan we aan de slag om er een optimaal resultaat uit te halen.”

EK Apeldoorn

Voor het EK dat dit najaar in eigen land wordt verreden, geldt eigenlijk hetzelfde. “Willen we in oktober met vier sterke rensters aan het vertrek staan, dan moet in de aanloop naar dit kampioenschap in eigen huis gericht gewerkt worden aan het optimale resultaat in Omnisport Apeldoorn. “

Foto: (C) Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl