Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vacansoleil-DCM: 'Wij hebben geen Cancellara of Sagan'

Maandag 15 april 2013

Elite men - Opnieuw was een renner van Vacansoleil-DCM terug te vinden in de top tien van een WorldTour-klassieker. Björn Leukemans werd zevende in de Amstel Gold Race. Maar een podiumplaats of meer – het doel van de ploeg – zat er nog niet in. ‘We moeten een keer geluk hebben.’

Ploegleider Michel Cornelisse over de Amstel Gold Race: “Het was een zware koers met een goede uitslag. We waren nadrukkelijk aanwezig in de finale; hebben die mee kleur gegeven. We zijn er elke keer, maar we moeten een keer geluk hebben. We hebben geen Sagan of Cancellara in de ploeg.”

Wegkomen
De renners van Vacansoleil-DCM probeerden ook al mee te zitten in de vroege vlucht, maar kregen geen ruimte van Cannondale, de ploeg van Peter Sagan. Bert-Jan Lindeman: “Ze wilden niemand van ons laten gaan omdat ze in ons – een thuisrijdende ploeg – een bondgenoot zagen de koers te controleren.”

Schaafwonden voor Ruijgh
Pim Ligthart en Rob Ruijgh kwamen ten val tijdens de Limburgse klassieker. Voor thuisrijder Ruijgh, die flink wat schaafwonden opliep, een domper. “Vallen hoort bij de koers, maar ik baal ontzettend. De Amstel Gold Race is een heel mooie koers, maar het zit mij er niet altijd mee. Hopelijk de volgende keer wel. Mijn benen waren goed en ik had Leukemans graag aan een podiumplaats willen helpen. Die plannen zijn lelijk doorkruist. Balen dus.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl