Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Laatste NK-startplaatsen te verdienen in Omnisport

Donderdag 04 december 2014

Track - Veel Nederlandse baanrenners voldeden al aan de tijdseisen die als kwalificatienorm zijn gesteld voor deelname aan de tijdsonderdelen van het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn. Dat gebeurde tijdens nationale en internationale toernooien. Voor wie de norm nog niet wist te halen, is er komende zaterdag op diezelfde piste nog één mogelijkheid zich te plaatsen voor het NK op 27, 28 en 29 december.

Tussen 9.30 uur en ca 14.00 uur krijgen nog ruim 65 renners de gelegenheid daarvoor. De baan is deze dag kosteloos te bezoeken voor publiek. Dat de eis een harde voorwaarde is voor deelname aan het NK blijkt uit het feit dat ook Teun Mulder – die als piloot actief is op de tandem – zich zaterdag dient te melden in Omnisport om zijn tijd neer te zetten. Mulder wist als sprinter olympisch brons te halen op de keirin in Londen 2012 en won diverse wereldtitels. De renners die zich plaatsen voor het NK, moeten zich vervolgens zelf ook aanmelden bij de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) om eind december als deelnemer toegelaten te worden.