Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlands kampioenen op de weg geplaatst voor NK Baan

Zaterdag 06 december 2014

Track - Met Yondi Schmidt en Steven Lammertink hebben twee Nederlands kampioenen op de weg zich vandaag geplaatst voor het NK Baanwielrennen, dat op 27, 28 en 29 december in Omnisport Apeldoorn wordt gehouden. 

Schmidt, die zich transformeerde van sprinter naar duurrenner de afgelopen jaren, werd deze zomer nationaal kampioen bij de elite-zonder-contract in Ureterp. Steven Lammertink werd in Zaltbommel Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften. De renner uit het Twentse Enter - broer van Roompot-prof Maurits Lammertink, liep dit najaar stage bij Giant-Shimano. Ook Teun Mulder voldeed op de 500 meter met Tristan Bangma op de tandem aan de eisen.

Veel toppers al zeker

Schmidt, Lammertink en Mulder waren twee van de ruim zestig renners die zich via het kwalificitietoernooi wisten te plaatsen voor het NK op de tijdsonderdelen als achtervolging en kilometer. Toppers als Kirsten Wild, Elis Ligtlee en Matthijs Buchli kwalificeerden zich eerder dit jaar al op nationale en/of internationale baantoernooien. Alle deelnemers moeten zich inschrijven.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl