Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU hoopt op interesse profs voor achtervolgingsploeg

Woensdag 31 december 2014

Track - Hoewel de huidige groep met Dion Beukeboom, Tim Veldt, Roy Eefting en Wim Stroetinga het Nederlands record deze baanwinter nog scherper wist te zetten op de ploegachtervolging, hoopt de KNWU dat de inbreng van wegprofs met baanervaring de prestaties naar een nog hoger niveau kan tillen. Richting een olympische medaille zelfs.

Dat zei coach Peter Schep bij het NK op de baan in Apeldoorn. "Je moet dan vooral denken aan renners als Niki Terpstra, Jens Mouris, Theo Bos en Dylan van Baarle. Terpstra en Mouris hebben ruimschoots ervaring op dit onderdeel, Bos kan een goede toevoeging zijn en van Van Baarle verwacht ik persoonlijk heel veel. Probleem blijft daarbij altijd dat die renners daar dan wel de ruimte voor moeten krijgen binnen hun programma. En dat is nu niet altijd het geval. Iemand als Terpstra is op de weg een dragende renner voor zijn ploeg Etixx-QuickStep, die niet zo maar gemist kan worden, en Van Baarle krijgt ronduit te horen dat hij niet mag starten, ook niet in de Zesdaagse van Rotterdam. Dat soort hindernissen moeten eerst genomen worden." 

'Medaille zit erin'

Schep is ervan overtuigd dat de extra concurrentie voor een plek in de achtervolgingsploeg een positieve uitwerking heeft, ook op de huidige groep. "Die jongens hebben zich helemaal op dit onderdeel gericht en trainen er wekelijks op. Dat is allemaal in hun voordeel, zij kunnen zich op die manier blijven ontwikkelen. Maar de wegprofs kunnen gedurende hun seizoen in de wegwedstrijden hun motor opvoeren en dat is voor hen een pré. Wij hopen bij de KNWU dat die jongens zich aan dit project willen verbinden. Ik merk wel dat er interesse is als ik hen aangeef dat er ook echt een olympische medaille inzit, voor mijn gevoel. Die is voor dit soort jongens anders toch lastig te behalen tijdens hun loopbaan." Van Baarle laat desgevraagd weten dit jaar niet op de piste te rijden op verzoek van de ploeg, maar dat zijn huidige contract per eind 2015 afloopt.

Foto: © Sportfoto Mouris en Van Baarle in actie tijdens het NK Koppelkoers



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl