Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra naar plek twee in Rotterdam

Dinsdag 06 januari 2015

Track - Niki Terpstra lijkt na de voorlaatste avond van de Zesdaagse van Rotterdam de enige Nederlander die een kans heeft op de eindzege in de havenstad. Samen met ploeggenoot Iljo Keisse gaat de renner van Etixx-QuickStep de slotavond in als tweede.

Drie koppels maken woensdag tijdens de slotdag in Ahoy Rotterdam nog kans op de eindzege in de 33e Zesdaagse van Rotterdam. De Belgische snelheidsduivels Jasper De Buyst en Kenny De Ketele gaan de slotdag in met een kleine voorsprong op titelverdedigers Niki Terpstra en Iljo Keisse. Het verschil bedraagt slechts 12 punten: 243 om 231. De sterke Denen Michael Mørkøv en Rasmussen doen ook nog volop mee in de strijd om de lauwerkransen en mogen goede hoop koesteren dat hun namen woensdagnacht op de winnaarsring van Ahoy Rotterdam worden bijgeschreven. Ze hebben een ronde achterstand, maar zijn met een puntentotaal van 239 alles behalve kansloos.

Plannetje Keisse en Terpstra
Keisse en Terpstra begonnen de voorlaatste dag met het mes tussen de tanden. De regerend kampioenen deden in de eerste ploegkoers van de avond wat ze konden om een ronde terug te pakken op De Buyst en De Ketele, maar de mannen van Flanderijn Incasso kwamen op de meet uiteindelijk luttele meters tekort. De inspanningen waren wel goed voor de overwinning, maar die vierde het Belgisch-Nederlandse koppel alles behalve uitbundig. Het duo had er de pest in dat hun plannetje mislukte. Bovendien waren Keisse en Terpstra te vermoeid om de handen in de lucht te steken. 

 De stand vindt u hier. 

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl