Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zeeman: ‘Doel met Theo is ritwinst op hoogste niveau’

Zondag 21 april 2013

Elite men - De sprinters van Blanco verkeerden afgelopen week in Girona voor een trainingskamp. Vrijdag liet Blanco-coach Merijn Zeeman zijn licht schijnen op de sprinttrein, vandaag  vertelt hij over Theo Bos deze week kopman in de Ronde van Turkije.

“Ik zie nog heel veel groeimogelijkheden bij Theo”, zegt Merijn Zeeman als hem gevraagd wordt naar het plafond van Nederlands snelste sprinter. “Het is natuurlijk al een heel goede sprinter. Niet alleen is Theo ontzettend snel, hij heeft ook nog eens een geweldige aanzet. Ons gezamenlijke doel is een rit winnen op het allerhoogste niveau. Dan moet je denken aan een etappe in een grote ronde. Dat is niet eenvoudig, maar als Theo zich op deze manier blijft ontwikkelen kan hij het zeker. Daar ben ik van overtuigd.”

Topsportmentaliteit
Om ook in de zwaardere etappekoersen te overleven en daar in de vlakke ritten mee te sprinten om de zege, werkt de voormalig baankampioen veel aan zijn uithoudingsvermogen. “Daar trekt hij echt keihard aan”, zegt Zeeman. “Aan het beter bergop rijden, zijn herstelvermogen. Ik ben echt onder de indruk van zijn topsportbeleving. Je ziet dat het een topsporter pur sang is. Daar valt echt niets op af te dingen.”

Kansen
Maar om een rit in een grote ronde te winnen, moet je er wel voor geselecteerd worden natuurlijk. De Giro rijdt hij niet, de Tour wordt waarschijnlijk ook voor de klimmers. Dan blijft de Ronde van Spanje over. “De Tour is inderdaad een moeilijk verhaal, ook de komende jaren zal het niet makkelijk zijn om de selectie te halen. Of hij dit jaar een grote ronde rijdt is niet zeker. De Vuelta is ontzettend zwaar met twaalf aankomsten bergop. Het moet wel een beetje bij een sprinter passen. We concentreren ons eerst op de komende wedstrijden: Turkije, Noorwegen, België, Zeeland Seaports, Ster ZLM Tour. Een belangrijk blok, daarna maken we de balans op. Maar hij hoeft dit jaar niet per se een grote ronde te rijden. We werken aan de lange termijn. Veel krachttraining, hoogtestages, zijn motor moet nog iets groter worden. We gaan echt op zoek naar zijn limiet.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl