Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Junioren presteren sterk op baantoernooi Omnisport

Maandag 12 januari 2015

Track - Op het tweedaagse Internationale baantoernooi in Omnisport Apeldoorn hebben de Nederlandse junioren zowel bij de mannen als de vrouwen laten zien zich goed te kunnen meten met internationale toprenners uit zeven landen met daarbij sterke baanlanden als Engeland en Duitsland.

Op de eerste dag waren het vooral de Nederlandse sprint Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet die van zich deden spreken door als nummer 1 en 2 in het sprinttoernooi te eindigen. Op zondag toonden ze nogmaals over sterke benen te beschikken. Samen wonnen ze de teamsprint en vervolgens schreef Hetty van de Wouw ook de keirin finale op haar naam. Bij de Nederlandse duurrensters liet Tessa Dijksman op de tweede dag van het toernooi zien in een goede vorm te verkeren. Dijksman won met groot verschil ten op zichte van haar internationale concurrenten de individuele achtervolging en vervolgens pakte ze de overwinning bij een derny manche en werd ze tweede op de scratch.

Ereplaatsen

De mannen wisten op de tweede dag geen onderdeel te winnen, maar lieten door verschillende ereplaatsen zien, zeer goed mee te kunnen in het internationale geweld. Eén van de aanstormende Nederlandse talenten op de sprint, Sam Ligtlee, won op de eerste dag op indrukwekkende wijze het sprinttoernooi. Bij de keirin op zondag moest hij echter genoegen nemen met winst in de heat om de 7e plaats. Op de kilometer werd hij met minimaal verschil tweede achter de Wereldkampioen op deze discipline, de Tsjech Jiri Janosek. De heren duurrenners kwamen op de tweede dag op de koppelkoers het dichts in de buurt van de zege. Bas Ottevanger en Mel van der Veekens pakten de tweede plaats achter het sterke Deense koppel Nielsen en Pedersen

Foto: ©Geebeefoto.nl Tessa Dijksman in actie tijdens de Interland 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl