Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen sprint naar winst in Noord-Holland

Zondag 21 april 2013

Elite men - Dylan Groenewegen heeft in Zaandam de Ronde van Noord-Holland op zijn naam gebracht. De renner van De Rijke-Shanks won de sprint van een omvangrijk eerste peloton. Met Wouter Wippert (tweede) en Remco te Brake (derde) kreeg de 1.2-klassieker een geheel Nederlands podium.

Voor De Rijke-Shanks was het een goed weekeinde. De ploeg die tot nog toe geen zege wist te boeken (Yoeri Havik won onlangs in het oranje de ZLM Tour) won nu twee dagen achtereen. Zaterdag schreef Coen Vemeltfoort de Arno Wallaard Memorial op zijn naam. Met niet al te veel wind werd een massasprint vanmiddag bij de start door veel renners voorspeld. Toch leek tot twee keer toe een kopgroep van circa veertien renners weg te rijden terwijl het peloton erachter versplinterde als er genoeg wind stond om de zaak op de kant te zetten. Nadat eerst An Post onder leiding van Nico Eeckhout spekkoper leek, waren in de tweede kansrijke kopgroep geen renners van dat team aanwezig. Wel onder anderen Wim Stroetinga, Robin Chaigneau, Rens te Stroet, Jeff Vermeulen, Dennis Bakker, Gert-Jan Bosman en Ivar Slik. Maar bij het ingaan van de laatste plaatselijke omloop was alles tezamen en probeerde Brian van Goethem (Metec) het nog eens tevergeefs. De sprintersploegen hielden vervolgens toch nog alles bijeen, waarna Groenewegen de 68e editie van de Ronde van Noord-Holland op zijn naam bracht.

Niet omgekeken

Groenewegen zag een gedroomd scenario uitkomen in Zaandam. "We wilden de koers hard maken om eventueel anderen uit de ploeg mee te hebben in een kopgroep. Als het een sprint zou worden, zou mijn kaart uitgespeeld worden. Toen dat gebeurde, loodste Yoeri Havik me werkelijk perfect door de laatste bocht. Ik kon het vervolgens zoals gepland afmaken. Ik heb niet meer omgekeken op weg naar de streep." Groenewegen hoopt zich ook in Olympia's Tour in de massasprints te kunnen mengen. "Daar is het ook hectisch, maar ik bewijs nu dat ik dit aan kan. Ik heb volgens mij de stijgende lijn te pakken, na de Ronde van Vlaanderen heb ik hier een mooie internationale zege beet. Toch wel het hoogtepunt uit mijn loopbaan tot nog toe." Wouter Wippert was vooral opgelucht over zijn plek op het ereschavot. "Tot dit weekeinde draaide het voor mij helemaal niet, zonder dat ik dat verklaren kon. Laten we hopen dat het lek nu boven is."

Foto: (C) Sportfoto

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl