Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Internationale belangstelling Nederlands dopingconvenant'

Maandag 22 april 2013

Nieuws - Er is internationale belangstelling om het Nederlands dopingconvenant –  wat slechts bekentenissen van Grischa Niermann en indirect Rudie Kemna opleverde – over te nemen. Dat zei manager Richard Plugge van Blanco Pro Cycling als de vertegenwoordiger van de wielerwerkgevers op het voorjaarscongres van de KNWU in Utrecht.  

Het convenant van de Nederlandse wielerteams gaf het volledige personeel van deze ploegen de mogelijkheid dopinggebruik voor 2008 te bekennen met een schorsing voor een half jaar tot gevolg. Daarna mag men de werkzaamheden weer oppakken. Plugge meldde concrete belangstelling van de Australische en de Franse bond. Volgens hem wordt er door de teams en de UCI nu gewerkt aan een internationale aanpak van dopingproblematiek. “Rond de Giro d’Italia zullen we met verschillende betrokken partijen voor het laatst bijeen komen voor overleg over dit onderwerp. De UCI wil dan maximaal twee maanden later met plannen komen waarmee we als sport vooruit kunnen.”

Positief effect

Plugge zegt dat het Nederlandse dopingconvenant een positief effect heeft gehad op de gesprekken die met potentiele sponsors zijn gevoerd de afgelopen periode. ‘Het is een stevige maatregel, die een positief effect gehad heeft op de manier waarop deze bedrijven tegen de wielersport van dit moment aankijken.”

Foto: (C) Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl