Kijk ook eens op

Volg onsTeun Mulder en Tristan Bangma tweede op WK

Donderdag 26 maart 2015

Track - Teun Mulder is met Tristian Bangma  tweede geworden op de kilometer tijdens het WK Para-Cycling in Omnisport Apeldoorn. De Nederlanders bleven  weliswaar de Duitsers Nimke en Kruse voor, maar de Britten Neil Fatchie en Peter Mitchell volgden zichzelf op als wereldkampioen.

Toen Teun Mulder als sprinter deel nam aan het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn in 2009, veroverde hij zilver op de kilometer en brons op de keirin. Goud was het grote doel nu. "Maar ik ben wat grieperig geweest in de aanloop en daardoor was de voorbereiding niet ideaal. Ik wil niet zeggen dat we het gat met de Britten anders overbrugd hadden, maar dit was voor mijn gevoel niet ons optimale resultaat." Op de Paralympics van Rio hoopt Mulder voor goud te kunnen gaan volgend jaar. "We zullen misschien wat zwaarder moeten gaan rijden, maar ons voordeel is dat Tristan nog maar zeventien is en nog veel progressie kan boeken. Hopelijk kunnen we de kloof dichten." Bangma was tevreden over het zilver. "De Britten zijn nog iets te sterk voor ons op het moment, ik ga er alles aan doen om te verbeteren en samen met Teun voor het goud te gaan volgend jaar, want natuurlijk is dat het grote doel. We zullen de komende zomer wat gaan experimenteren met een ander verzet en kijken of daar nog groeimogelijkheden zijn."

Vier medailles 

De Nederlandse equipe behaalde daarmee op de eerste dag vier medailles op het WK Para-Cycling op de baan: goud voor Alyda Norbruis (500 meter), zilver voor Arnoud Nijhuis op de km en zilver op de tandem voor Larissa Klaassen en Haliegh Dolman (vrouwen) en Teun Mulder en Tristan Bangma (mannen).

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl