Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eversdijk wint ook Zuid-Hollandse Eilandentour

Zaterdag 16 mei 2015

Clubcompetitie - Matthijs Eversdijk heeft na de overwinning in de Drielandenomloop ook de zevende editie van de Zuid-Hollandse Eilanden Tour voor elite/beloften op zijn palmares bijgeschreven. De 22-jarige coureur van DRC de Mol maakte er in de slotkilometers zijn eigen feestje van door op de Marrewijklaan in Spijkenisse solerend over de streep te komen. 

Door Dan Rolandus en Rudie Ottens; Archieffoto: George Deswijzen

 

‘Ik heb de vorm van de Drielandenomloop vast kunnen houden en intussen lekker getraind voor de ZHETour’, verklaarde Matthijs Eversdijk in simpele woorden zijn tweede overwinning binnen veertien dagen. ‘Dat het zo lekker gaat is mede te danken aan een goede begeleiding en keihard werken. Joop van Pel is een fantastische ploegleider en mijn vader (Jan Eversdijk, DR) is mijn persoonlijke trainer, die er mede met schema ’s voor zorgt dat ik de goede vorm kan behouden. De circa 180 renners, onder wie de schaatsiconen Sven Kramer en Wouter Oldenheuvel, die onder veel regen en een harde wind een afstand van 165 kilometer over de eilanden Albrandswaard, IJsselmonde, de eilanden Goeree-Overflakkee en Voorne & Putten moesten overbruggen, voerden het tempo dusdanig hoog op, dat er achter aan het lint diverse renners moesten loslaten. Circa veertig renners gingen in de eerste plaatselijke omloop op zo ’n twintig kilometer van de finish voor de wielen, de finale in. ‘Het was een koers met veel waaiers, waarin wij als ploeg het peloton flink uit elkaar wilden trekken.’ Dat lukte de equipe van DRC de Mol aardig, want bij de eerste schifting zaten David de Leeuw uit Poortugaal, Bart Buijk en Matthijs Eversdijk er goed bij. Nog net voor het ingaan van de finale sloten thuisrijder Jordi Talen (Join-S/De Rijke) en Michel Stroosnijder nog aan en completeerde daarmee de groep tot vijf Dordtenaren. Eversdijk vond het tempo van de vluchters kennelijk te laag, want met nog dertien kilometer voor de wielen zocht de geboren Zeeuw op het moment dat er een klein groepje vluchters een halt werd toegeroepen de aanval. Eversdijk bleef doormalen en passeerde de finish uiteindelijk met een voorsprong van 19 seconden op een groepje achtervolgers, waarin Joost van der Burg (Restore Cycling) uit Delfgauw de sprint won voor de tweede plaats door achtereenvolgens Jelmer Asjes, Robert Bovenhuis, David de Leeuw en de Belg Jimmy de Bruijn, als derde achter zich te laten. ‘Vorig jaar werd ik in de Ronde van Oost-Vlaanderen nog tweede, maar combineerde dat seizoen nog met het mountainbiken, waardoor het op de weg wat lastiger was om te pieken. Nu heb ik de volle focus gelegd op de weg. Ik hoop nu het beste uit mezelf te halen om zo een paar niveautjes hoger te kunnen rijden, kijken wat er in zit. De komende weken rij ik mooie koersen als Limburgs Mooiste en De Hel van Voerendaal. Ik wil door blijven groeien het beste uit mezelf te halen om zo een paar stappen hogerop te kunnen maken’, aldus de aan de TU in Delft studerende Matthijs Eversdijk, die met Limburgs Mooiste en de Hel van Voerendeel in heuvelachtig Zuid-Limburg zijn ding kan doen, klimmen.

 

Jordi Talen

De Spijkenisser Jordi Talen won in de Zuid-Hollandse Eilanden Tour de pelotonsprint om de zevende plaats. ‘Het was heel zwaar’, deelde Jordi Talen de barre weersomstandigheden met zijn wielermaten. ‘Ik heb de slag gemist, maar ben toch nog terug gekomen in het peloton. Matthijs (Eversdijk, DR) reed in de finale weg, terwijl wij de vijf achtervolgers net niet konden achterhalen. Ik won uiteindelijk de sprint van het peloton en daar ben ik gewoon tevreden mee. Het was leuk om in deze mooie wedstrijd weer eens mee te doen voor de overwinning.’ Jordi Talen staat het komende weekend in Rotterdam aan de start in Worlds Ports Classic voor professionals (UCI 2.1). ‘Ik ben in enkele voorgaande wedstrijden een keer of vier gevallen, ook nog ziek geweest, maar de basisconditie is goed. Het is een mooie grote wedstrijd waar ik naar uitzie.’

 

Minuut Stilte

Joost van der Burg uit Delfgauw was blij met zijn derde plaats. ‘Ik heb in een klassieker nooit eerder op het peloton gestaan. Het is na Lekkerkerk voor de tweede keer dat ik als tweede op het podium sta. In Lekkerkerk had ik niet het goede gevoel, maar in de ZHETour voelde ik me heel goed. Het ging zo gemakkelijk en dat terwijl het weer echt niet zo best was. Eversdijk was al weg, dus ben ik dik tevreden dat ik het sprintje won om de tweede plaats. Ik merk de progressie in mijn lijf. Ik ben nu vierdejaars belofte, reed in de eerste twee seizoenen mee voor spek en bonen, maar na wat ereplaatsen vorig jaar, lijkt de progressie zich nu door te zetten. De laatste keren kon in de Topcompetitie goed meekomen, maar in de clubcompetitie wil ik toch proberen om mijn kans te grijpen. Ik hoop met deze vorm in de toekomst meer ereplaatsen te kunnen neerzetten’, besloot de coureur van Restore Cycling uit Pijnacker. Van der Burg gaat van 25 tot en met 31 mei met de Topsportselectie van de baan op trainingskamp in Frankfurt. ‘We hebben met circa 180 renners ondanks de regen een leuke dag gehad,’ meende voorzitter Arie Koole van de Stichting Wielerevenementen Spijkenisse. Voor de koers werd er een minuut stilte in acht genomen van het plotseling overlijden van Arie Verheij, die circa vijfentwintig jaar de jeugdopleiding van PRC Delta onder zijn hoede heeft gehad.

Hett combinatieteam Amstel-Bataaf-DTS-Olympia heeft de koppositie overgenomen van de NWVG en De Jonge Renner. De voorsprong op de NWVG bedraagt 1 punt. Adrie Lindeman van de NWVG blijft leider in het individueel klassement, ondanks het niet meerijden in Zuid-Holland. Hij rijdt in Olympia’s 3M Tour evenals Bram de Kort van De Jonge Renner, die tweede staat. Beste jongere blijft Jason van Dalen van Willebrord Wil Vooruit.


Spijkenisse – Zuid-Hollandse Eilanden Tour:

1. Matthijs Eversdijk (DRC de Mol) 165 km in 3.45.24, 2. Joost van der Burg (Restore Cycling Team) 0,19, 3. Jelmer Asjes (Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia), 4. Robert Bovenhuis (NWVG Groningen), 5. David de Leeuw (DRC de Mol) 0,20, 6. Jimmy de Bruyn (Arrow), 7. Jordi Talen (DRC de Mol), 8. Dennis Raadtgever (Arrow), 9. Robbie van Bakel (Schijndel-Dommelstreek), 10. Patrick Bos (Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia).

Tussenstand Clubcompetitie:  

1. Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia 84 pt, 2. NWVG Groningen 83 pt, 3. De Jonge Renner 81 pt, 4. Westland Wil Vooruit 74 pt, 5. Willebrord Wil Vooruit 73 pt, 6. DRC de Mol  63 pt, 7. Swift-Avanti-Bollenstreek 51 pt, 8. Sensa Kanjers voor Kanjers CT 43 pt, 9. ZRTC Theo Middelkamp 35 pt, 10. West-Frisia 33 pt, 11. Restore Cycling Team 28 pt, 12. WV de IJsselstreek 28 pt, 13. AWV De Zwaluwen-CRT Raalte-CC’75 26 pt, 14. UWTC De Volharding 23 pt, 15. WV de Kannibaal 17 pt, 16. TWC Het Snelle Wiel 15 pt, 17. WV Noord-Holland 13 pt, 18. GRC Jan van Arckel 13 pt, 19. WV Schijndel-TML Dommelstreek 8 pt, 20. Stormvogels Veendam 6 pt, 21. WRV de Peddelaars-Monkeytown CT 6 pt, 22. WV Woonexpo Kapenga 4 pt, 23. ARTV de Adelaar 3 pt.

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl