Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eekhof grijpt net naast winst in Pays de Vaud

Zondag 31 mei 2015

Nieuws - Nils Eekhof wist een sterk optreden in de Tour du Pays de Vaud net niet te bekronen met een ritzege. De eerstejaars junior werd in de slotetappe van deze UCI Nations Cup-wedstrijd tweede. In het eindklassement legde hij beslag op een keurige zesde plaats.

In het jongerenklassement was hij tweede. KNWU-talentcoach Piet Kuijs zag de afgelopen decennia de nodige talenten passeren en was ook in deze vierdaagse Zwitserse etappekoers benieuwd wat hij mocht verwachten van de Nederlandse junioren. “Bij beloften en bij profs kun je een soort prognose uitspreken, weet je welke renners wel of niet voor de zege mee kunnen doen. Maar met junioren – zeker met eerstejaars – moet je jezelf laten verrassen Dat is hier op een positieve wijze gebeurd en daar zijn we natuurlijk blij mee. Het is een eerste teken dat die jongens in de bergen uit de voeten kunnen, al is het nog te vroeg om direct al halleluja te roepen over nieuw ontdekt klimtalent. Maar hun optreden hier en het feit dat die jongens het ook in de tijdrit prima deden, stemmen mij wel zeer tevreden.”

Mee strijden om winst

Met een zevende, achtste, elfde en tweede plaats sprong Eekhof er het meest uit, maar Van den Berg presteerde in de individuele tijdrit weer overtuigend met een achtste plaats. Beide renners streden in de lastige slotetappe tot het einde toe mee om de dagzege. Kuijs: “Na de tweede klim bleven er voorin 24 man over, daar viel voor ons helaas na een valpartij Kevin Inkelaar uit weg. In het slotuur reed Van den Berg met vijf anderen weg uit die groep en daarachter moesten alle zeilen bij gezet worden door de Amerikaanse klassementsleider Costa en ook de Zwitsers om die groep met klassementsmannen terug te halen. Op vijf kilometer van de streep werden die vluchters helaas ingerekend, maar uiteindelijk zaten we met Eekhof nog heel dicht bij de dagwinst. Maar ook zonder die ritzege kijk ik positief terug op deze wedstrijd.”

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl