Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ruijgh: ‘Complimenten aan de ploeg’

Maandag 06 mei 2013

Elite men - Vacansoleil-DCM werd zondag tiende in de ploegentijdrit, een prestatie waar men bij de Nederlandse ploeg met tevredenheid op terugkeek. ‘We hebben het goed opgepakt’, aldus Rob Ruijgh.

Ruijgh, een van de klassementspionnen van de ploeg, zag dat het goed draaide. “We zijn hier met negen gemotiveerde renners. We wisten niet precies waar we met deze ploeg in deze tijdrit zouden staan, maar we bleken goed op elkaar ingespeeld. Op een kleine hapering na was het een geoliede machine. We hadden toptwaalf als ambitie gesteld, dus de tiende plek is een prestatie naar behoren. We mogen de lat hoger leggen en ik denk dat er misschien nog meer in zat. Maar we mogen natuurlijk niet mopperen. Een compliment aan de ploeg, we hebben het goed opgepakt.”

Wauters onder de indruk van kopmannen
De Belgische debutant Willem Wauters hield zich goed staande in de rit tegen de klok. "Valls en Ruijgh reden heel hard omhoog en kon ik aan blijven klampen. Als we de grote molen konden draaien, was ik zelf in staat om mee het tempo te maken. Dat zint mij wel. Ik sta er conditioneel beter voor dan gedacht. Dat komt door de hoogtestage die ik deed met Thomas De Gendt nabij de Stelvio. Dat betaalt zich uit.”

Foto (c): RCS sport



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl