Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vacansoleil-DCM in speciale Bianchi-outfit naar Californië

Dinsdag 07 mei 2013

Elite men - Vacansoleil-DCM doet van 12 tot en met 19 mei voor de eerste keer in de geschiedenis van de ploeg mee aan de Ronde van Californië. De Nederlandse formatie verschijnt aan de start in een speciale outfit, grotendeels in de kleur celeste van fietsensponsor Bianchi.

Ploegleider Hilaire Van Der Schueren is blij met de uitnodiging van de Amerikaanse rittenkoers. “Het is voor ons een onbekende wedstrijd maar hij past perfect in het programma. De editie van 2013 schijnt geweldig zwaar te zijn, kent mooie wegen en acht dagen is een mooie lengte voor het opdoen wedstrijdritme. We gaan erheen met een aantal renners die uit een rustperiode komen en weer naar deze wedstrijd hebben toegewerkt. Ik heb er  veel vertrouwen in dat we mooie resultaten gaan halen in een aantal ritten.”

Op weg naar de Tour
De Ronde van Californië kan worden gezien als een eerste opmaat richting de Tour de France. Van Der Schueren: “Er is intern gekeken naar hoe we een team kunnen smeden dat fysiek en mentaal in orde is voor de Tour. Dit gaat om individuele fysieke trajecten maar ook om het kweken van een groepsgevoel. Vrijwel alle renners die we nu in gedachten hebben voor de Tour zijn fris na een rust,- of trainingsperiode. We rijden met een deel van die voorselectie in Californië waarna een aantal renners doorgaan naar België en anderen op hoogte. Vervolgens gaan we verder werken aan het groepsgevoel met een gezamenlijke training voor de ploegentijdrit waar alle renners uit de voorselectie voor de Tour aanwezig zullen zijn. Een groot deel van die renners gaat daarna “en groupe” naar de Dauphiné. Na de Dauphiné volgt dan nog de verkenning van één of twee Touretappes en moeten we ver klaar zijn voor de Ronde van Frankrijk.”

Selectie Vacansoleil-DCM voor de Ronde van Californië (12-19 mei): Kris Boeckmans, Thomas De Gendt , Juan Antonio Flecha, Tomasz Marczynski, Lieuwe Westra, Bert-Jan Lindeman, Boy van Poppel en Wesley Kreder.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl